Το καλό κλίμα που φρόντισε να βγάλει προς τα έξω ο Γιώργος Βασιλειάδης για τη συνάντηση που με πρωτοβουλία του έγινε με το «Big 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ηγεσία της Σούπερ Λίγκας, διαψεύστηκε γρήγορα. Οι διαρροές από κάποιους που έλαβαν μέρος στην πολύωρη συνάντηση έδειξαν ότι υπήρχαν έντονες διαφωνίες, οι οποίες ως γνωστόν εδράζονται στην εμπλοκή της οικογένειας του Δημήτρη Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για να προσφέρει ο Ολυμπιακός συναίνεση για οτιδήποτε και από την άλλη οι διώξεις που βαραίνουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και είναι η «απάντηση» της ΑΕΚ.

Πολλή σκόνη σήκωσε τις τελευταίες ώρες μια είδηση που κυκλοφόρησε σε sites και ανέφερε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού επιχείρησε να προσπεράσει τους δύο σκοπέλους, αναφέροντας πως ίσως να υπήρχε τρόπος να ξεπεραστούν τα δύο αυτά θέματα, ακόμη και με παρέμβαση της κυβέρνησης. Η συγκεκριμένη διαρροή και η ερμηνεία της ενόχλησε τον Γιώργο Βασιλειάδη, που ένιωσε ότι η προσπάθεια που κάνει «τορπιλίζεται». Χθες το πρωί από το υφυπουργείο υπήρξε διαρροή με την οποία διαψεύστηκε η περίπτωση να κατατεθούν «φωτογραφικές» τροπολογίες για τους Μελισσανίδη, Μαρινάκη, ωστόσο δεν ήταν και απολύτως κατηγορηματική ότι θα υπάρξει πολιτική παρέμβαση για τα συγκεκριμένα θέματα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, όπως κάθε άνθρωπος και φυσικά κάθε πολιτικός, έχει τον δικό του τρόπο προσέγγισης και όπως με κατηγορηματικό ύφος έλεγε χθες σε συνεργάτες του αλλά και με όποιον συζητούσε δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη να φέρει σχετικές –με τα δύο θέματα –τροπολογίες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους εκπροσώπους του «Big 4», διαπιστώνοντας ότι είχαν βρεθεί σε αδιέξοδο και προκειμένου να συλλέξει τις απόψεις τους για τα υπόλοιπα ζητήματα στα οποία επιθυμεί να παρέμβει –όσο του επιτρέπεται –έκανε μια υπόθεση εργασίας. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα της Στόουκ Σίτι που έχει εμπλοκή με στοιχηματική εταιρεία και με τον τρόπο αυτόν προχώρησε η κουβέντα στα άλλα ζητήματα.

Μυστικές συναντήσεις

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Γιώργος Βασιλειάδης, όπως συνάντησε κατ’ ιδίαν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τους προέδρους/χρηματοδότες των τεσσάρων ισχυρότερων ΠΑΕ, έτσι πραγματοποιεί επαφές και με άλλους φορείς. Οπως τον πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Ι. Δρόσο, που οφείλει με τους συνεργάτες του να ολοκληρώσει το έργο της Επιτροπής έως τις 31 Μαΐου και να προκηρύξει εκλογές. Οι εξελίξεις όμως θα σημειωθούν μετά το Πάσχα, όταν ο υφυπουργός θα έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους του «Big 4» και αφού καλέσει για πλήρη ενημέρωση και συζήτηση επί όλων των θεμάτων την ΠΔΕ της ΕΠΟ.

Σε 15 ημέρες η άδεια της Αγια-Σοφιάς

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά πλέον η υπόθεση της Αγια-Σοφιάς. Σήμερα η τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή φεύγει για να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Αμέσως μετά το Πάσχα, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα το πάρει το Φύλλο στα χέρια της και θα καταθέσει τον σχετικό φάκελο στο υπουργείο Ενέργειας προκειμένου να πάρει την άδεια για ανέγερση του γηπέδου.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι εντός 10 ημερών, δηλαδή εντός του Απριλίου, η ΑΕΚ θα έχει παραλάβει την άδεια και πλέον όλα θα μπουν στον δρόμο τους. Ηδη έχει εξασφαλιστεί το 1/4 των χρημάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ όπως μαθαίνω θα προχωρήσουν σύντομα και συμφωνίες με εταιρείες που σύμφωνα με την ιδέα του Δημήτρη Μελισσανίδη τα ονόματά τους θα «βαφτίσουν» από μία θύρα του νέου γηπέδου.

Εξωση!

Σαν βόμβα έπεσε στον χώρο του μπάσκετ η είδηση ότι η διοίκηση του ΣΕΦ κάνει έξωση στην Ενωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ). Το Στάδιο απαιτεί ενοίκιο για τον χώρο που εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια έχει παραχωρηθεί στην Ενωση. Πρόκειται για έναν χώρο που ήταν εγκαταλελειμμένος και δόθηκε στην ΕΣΚΑΝΑ άνευ ενοικίου, καθώς θα τον καθάριζε, θα τον έφτιαχνε και θα τον συντηρούσε μόνη της. Τώρα το ΣΕΦ απαιτεί ποσό άνω των 100.000 ευρώ, τα οποία θεωρεί ότι είναι ενοίκια που έχουν συσσωρευθεί τόσα χρόνια και πετά στον δρόμο την Ενωση.

Ευχαριστώ ΠΑΟ σε οπαδούς Ολυμπιακού!

Η αλήθεια είναι πωςο Παναθηναϊκός οφείλει να στείλει ευχαριστήριο τηλεγράφημα στη Θύρα 7 και στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Εκείνοι ανέτρεψαν την (ορθή) επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη για την πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη καιο κορυφαίος έλληνας προπονητής κατέληξε – με καθυστέρηση – στους Πρασίνους κι από σκορποχώρι τούς έκανε ομάδα!

Κουίζ

Συναντήσεις επί συναντήσεων πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει συζητήσεις με πρωτοκλασάτους παίκτες του ελληνικού μπάσκετ. Αρχικά προσκάλεσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αρνήθηκε ευγενικά οποιαδήποτε ενασχόληση, αλλά η συζήτηση είχε διάφορα θέματα. Πρόσφατα κι άλλος παίκτης, εν ενεργεία όμως, πέρασε την πόρτα της ΕΟΚ και συναντήθηκε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ποιος ήταν και ποιο ήταν το θέμα που τους απασχόλησε;