Η ισπανική εφημερίδα «Μάρκα» αναρωτιόταν την περασμένη Δευτέρα ποιος από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι θα φτάσει πρώτος τα εκατό γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την απάντηση έδωσε χθες ο πορτογάλος σουπερστάρ της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην Μπάγερν (2-1), δίνοντας στους Μερένχες ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρονάλντο έχει σημειώσει 97 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο σε UEFA Σούπερ Καπ και ένα σε προκριματική φάση της διοργάνωσης. Πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ στις 10 Απριλίου 2007, στο 7-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Ρόμα. Για να φτάσει τα εκατό χρειάστηκε 143 παιχνίδια σε δέκα χρόνια και δύο ημέρες.

Ο εφιάλτης για την Μπάγερν λοιπόν επέστρεψε. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Σέρχιο Ράμος, όπως το 2014, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος όχι μόνο έκανε την ανατροπή, αλλά άφησε και την ομάδα της Βαυαρίας με δέκα παίκτες. Από τις 29 Απριλίου του 2014 κι εκείνο το 4-0 η γερμανική ομάδα δεν είχε ηττηθεί στην Αλιάντς Αρένα σε 17 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Χάβι Μαρτίνεθ αποβλήθηκε στο 61′ με δεύτερη κίτρινη για ισάριθμα δυνατά μαρκαρίσματα στον Πορτογάλο. Το πλήγμα ήταν μεγάλο για την Μπάγερν, καθώς έως αυτό το σημείο ο Βάσκος ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της. Κάπως έτσι η Ρεάλ βρήκε τους χώρους για να κινηθεί πιο ελεύθερα και κυριάρχησε στο γήπεδο. Κι αν δεν ήταν ο Νόιερ, ίσως το σκορ να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρεάλ τέλειωσε το ματς με 22 τελικές, από τις οποίες οι 12 ήταν στην εστία.

Το παιχνίδι άρχισε καλά για τους γηπεδούχους, καθώς ο Βιδάλ στο 25′ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Χιλιανός πήγε στα αποδυτήρια με ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς στο 45′ εκτέλεσε πέναλτι στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ουσιαστικά από το σημείο αυτό το ματς στράβωσε για την Μπάγερν.

«Ηταν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση, αλλά έχουμε και δεύτερο παιχνίδι» είπε ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος. «Η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Η νίκη ήταν δίκαιη» συμπλήρωσε.

Μικρό προβάδισμα πήρε και η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς νίκησε 1-0 στο Βιθέντε Καλντερόν τη Λέστερ, με εκτέλεση πέναλτι του Αντουάν Γκριεζμάν. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε 15 τελικές και 64% κατοχή, όμως η Λέστερ άντεξε και φυσικά δικαιούται να ελπίζει στο δεύτερο ματς στο Κινγκ Πάουερ.