Η εμφανής αγωνιστική αστάθεια της Φενέρμπαχτσε είναι κάτι που ασφαλώς προβληματίζει τον διεθνή γκαρντ: «Θεωρώ ότι το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος. Αν δεν παίξεις καλά, μπορεί να χάσεις από τη δέκατη ομάδα της Λίγκας. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Να χάσει από τον δέκατο στην έδρα του ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός! Ποτέ! Συν τοις άλλοις, η φετινή Ευρωλίγκα είναι πολύ απαιτητική. Ερχεται, λοιπόν, και η αστάθεια. Πρέπει, όμως, να παραδεχτώ ότι σε αρκετά ματς δεν παίξαμε και καλά».

Είσαι προληπτικός; Σε ρωτάω γιατί πέρυσι, πριν από κρίσιμους αγώνες, ήσουν υποχρεωμένος να έρχεσαι στην Αθήνα για θεραπείες για την πελματιαία απονευρωσίτιδα. Και φέτος χρειάστηκε να περάσεις το κατώφλι του χειρουργείου για να υποβληθείς σε αρθροσκόπηση στο γόνατο, πάλι στην Αθήνα, ώστε να είσαι έτοιμος για τα πλέι οφ. Πιστεύεις ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο;

Είμαι προληπτικός, αλλά δεν το έχω σκεφτεί έτσι. Είναι σύμπτωση πάντως αυτό που συμβαίνει. Οπως οι περισσότεροι παίκτες, ακολουθώ μια συγκεκριμένη ρουτίνα πριν από τους αγώνες. Μια ιεροτελεστία που με βοηθά να συγκεντρωθώ στην εκάστοτε αναμέτρηση. Την ίδια θα ακολουθήσω και στη σειρά των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.

Δεδομένου ότι έχεις αγωνιστεί επί έξι χρόνια στον Ολυμπιακό, ενώ γνωρίζεις παρά πολύ καλά και την επικείμενη αντίπαλό του στα πλέι οφ, ποια είναι η εκτίμησή σου για τη σειρά με την Αναντολού Εφές;

Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ αμφίρροπο ζευγάρι. Ο Ολυμπιακός είναι σκληροτράχηλη ομάδα, με σταθερό κορμό παικτών, που θα αγωνιστεί σε καυτή ατμόσφαιρα, αλλά και η Εφές είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη αθλητικότητα και ταλέντο. Πολλοί τη θεωρούν εύκολη λεία για τον Ολυμπιακό, αλλά η γνώμη μου είναι ότι θα δούμε μια πολύ αμφίρροπη σειρά. Η Εφές είναι πολύ διψασμένη και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει πολύ μεγάλη προσοχή για να την αποκλείσει.