Μόνο από τύχη – αφού δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση – ανακαλύπτουν οι φίλοι του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου ότι οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων για τη φετινή χρονιά που δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα κατά την παρουσίαση του προγράμματος πριν από 15 ημέρες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr

Η πρεμιέρα έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου με συνολικά 6 εκδηλώσεις. Την αυλαία θα σηκώσει η Λενιώ Κακλέα στις 19.00 με την παράσταση «Α Hand’s Turn» που απευθύνεται μόνο σε έναν ή δυο θεατές ανά φορά. Στις 21.00 ξεκινούν τρεις θεατρικές παραστάσεις: μία εκ των τριών επαναλήψεων του προγράμματος, «Η σφαγή των Παρισίων» του Κρίστοφερ Μάρλοου από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, «Ολος ο Σαίξπηρ σε ένα τραπέζι» που υπόσχεται να αναπαραστήσει με μαριονέτες σε σύνοψη όλα τα έργα του συγγραφέα από την ομάδα Forced Entertainment χωρίς ελληνικούς υπέρτιτλους και ο «Υμνος στον Ερωτα» με την υπογραφή της Πολωνής Μάρτα Γκόρνιτσκα. Την ίδια ημέρα στην οδό Πειραιώς θα «εμφανιστεί» και η Κέιτ Μπλάνσετ που ενσαρκώνει 13 διαφορετικούς ρόλους – από χορογράφο έως άστεγη – στο κινηματογραφικό «Μανιφέστο» του Γιούλιαν Ρόζεφελντ, ενώ την ίδια ώρα, στις 21.00, ανοίγει και η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τη μετανάστευση με την παρουσίαση 160 καρέ 26 φωτογράφων.

 Η προπώληση ξεκινά στις 23 Μαΐου ενώ στην ιστοσελίδα δεν υπάρχουν προς το παρόν ημερομηνίες ούτε για το πολυαναμενόμενο εικαστικό έργο του Ουίλιαμ Κέντριτζ ούτε για τις ήδη ανακοινωμένες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις.