Τελικώς, η λογική του Mαυρογιαλούρου είναι αθάνατη. Και πάντα την πληρώνουν οι έλληνες πολίτες. Πιο πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα, η ταλαιπωρία και η κοροϊδία που βίωσαν χιλιάδες οδηγοί με αφορμή την έξοδο και την επιστροφή του Πάσχα. Κι αυτό αφού μπορεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης να έκοψαν σωρηδόν κορδέλες για να εγκαινιάσουν βεβιασμένα διάφορα και πολλά έργα σε αυτοκινητοδρόμους, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική και δυστυχώς δυσμενής για τη μετακίνηση των εκδρομέων.

Για παράδειγμα, μπορεί η κυβέρνηση να επιχείρησε να προσδώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών, όμως ο δρόμος θα ξανακλείσει προσεχώς, αφού η τελική φάση της ασφαλτόστρωσης ακόμη εκκρεμεί και μάλιστα για μια μεγάλη απόσταση, από το Ξυλόκαστρο έως το Ρίο.

Κι όμως. Ολα αυτά τα έργα, όλοι αυτοί οι δρόμοι, δεν υποτίθεται πως παραδόθηκαν άρτιοι και έτοιμοι; Μήπως με αυτή την εικόνα των φωτογραφήσεων των κυβερνώντων δεν ενθαρρύνθηκε ο κόσμος να ταξιδέψει για το τριήμερο; Μήπως όλες αυτές οι κορδέλες δεν εντάχθηκαν σε ένα νέο success story που παρέπεμπε μέχρι και σε δρομολόγηση εκλογικού αφηγήματος;

Και αλήθεια, είναι δυνατόν να παραδίδονται έργα με τόσο επιπόλαιο τρόπο, μόνο και μόνο για φιέστες και πολιτικά παιχνίδια; Θα πάθαιναν κάτι αν τα εγκαινίαζαν όταν θα ήταν όντως έτοιμα και πίσω από τα φλας δεν θα κρύβονταν χωματόδρομοι; Φαίνεται πως το φιλότιμο και η ειλικρίνεια γίνονται όλο και σπανιότερα για τους σημερινούς κυβερνώντες.