Για ένα δευτερόλεπτο αποφεύχθηκε η τραγωδία κατά τη βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ.

Στέλεχος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών Εγκλημάτων της Γερμανίας δήλωσε στην «Μπιλντ» της Κυριακής: «Αν τα εκρηκτικά είχαν πυροδοτηθεί ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα, όλο το πούλμαν θα δεχόταν τεράστιο χτύπημα που θα προκαλούσε σίγουρα πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς και ίσως και θανάτους». Ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Γιόαχιμ Βάτσκε, αποκάλυψε στο «Σπίγκελ» ότι για μια στιγμή αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να αποσύρει εντελώς την ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ. «Αυτό όμως θα ήταν μία νίκη για τους δράστες της επίθεσης».

Ο Βάτσκε άφησε στην κρίση τού κάθε παίκτη αν θα αγωνιστεί.

Πολλοί ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους και ο αρχηγός Σωκράτης Παπασταθόπουλος, επιτέθηκαν στην UEFA –«δεν είμαστε ζώα» είπε χαρακτηριστικά ο έλληνας άσος –για την απόφασή της να μεταθέσει μόλις 24 ώρες τον αγώνα με τη Μονακό.

Ο ελβετός τερματοφύλακας Ρόμαν Μπούρκι, που καθόταν δίπλα στον ισπανό συμπαίκτη του Μαρκ Μπάρτρα ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι του από τα θραύσματα του τζαμιού του παραθύρου, δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια.

«Συνεχίζω να έχω προβλήματα με τον ύπνο. Αυτό είναι το χειρότερο, να μην μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια» δήλωσε στην εφημερίδα της πατρίδας του «Ντερ Μπουντ». Πρόσθεσε ότι στο παιχνίδι με τη Μονακό αντιλαμβανόταν με καθυστέρηση όσα συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο. «Ηταν σαν να είχα ένα βέλο στα μάτια μου».

Στο σκοτάδι, στο μεταξύ, παραμένουν οι έρευνες εκατό και πλέον ειδικών των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας που ασχολούνται με το μυστήριο της τριπλής βομβιστικής επίθεσης στο πούλμαν της γερμανικής ομάδας.

Ταυτόχρονα άνοιξε η συζήτηση για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα με την τοποθέτηση σκάνερ στις εισόδους τους, όμοια με αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια.