Η κόντρα του Ολυμπιακού με την κυβέρνηση ανεβαίνει πλέον ένα επίπεδο ψηλότερα μετά τον ημιτελικό με την ΑΕΚ και τις πρωτοφανείς καταγγελίες από την πλευρά των Ερυθρολεύκων για ξυλοδαρμό παικτών του και μελών της ομάδας από δυνάμεις των ΜΑΤ!

«Σε ποια εποχή είμαστε, στο 2017 ή μήπως στο 1969, 1970 και 1971, διότι τέτοια φαινόμενα γίνονταν επί εποχής χούντας» ήταν η επίσημη θέση του συλλόγου μέσω του υπευθύνου επικοινωνίας της, ο οποίος ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε αν ο Ολυμπιακός θα ζητήσει ακρόαση σε πιο υψηλό επίπεδο.

«Εχουμε βαρεθεί να το κάνουμε και έχουμε κουραστεί να περιμένουμε απάντηση».

Η έκθεση της Αστυνομίας, στο μεταξύ, κάνει λόγο για απειλητική κίνηση προς τους παίκτες της ΑΕΚ από 10 άτομα χωρίς διακριτικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μετά τη λήξη αγώνα ποδοσφαίρου για τον α’ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2016-17 μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός – ΑΕΚ που διεξήχθη 19.30 ώρα της 13/04/2017 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, ενώ οι αποστολές των ομάδων είχαν περάσει τη φυσούνα και κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια, δέκα (10) περίπου άτομα, τα περισσότερα χωρίς να φέρουν κάποια διαπίστευση ή διακριτικά ομάδας, κινήθηκαν απειλητικά προς παίκτες της ομάδας ΑΕΚ και μέλη της αποστολής της. Τότε επενέβη η Α-313 διμοιρία της ΥΜΕΤ και αρχικά απώθησε τα άτομα. Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε και στο σημείο προσέγγισαν περίπου σαράντα (40) άτομα, κάποια εκ των οποίων έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού, και επιτέθηκαν απρόκλητα με τα χέρια και τα πόδια εις βάρος των αστυνομικών της διμοιρίας Α-314 ΥΜΕΤ, ενώ στο σημείο προσήλθε για ενίσχυση και η Α-311 διμοιρία της ΥΜΕΤ, με την παρέμβαση της οποίας αποκλιμακώθηκε η ένταση».

Εδώ δημιουργείται όμως το ερώτημα, δεδομένου ότι υπάρχει και φωτογραφία έξω από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ όπου υπάρχει κινητικότητα από έντονη αστυνομική δύναμη, πώς δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά – καταγγελία για απειλητικές κινήσεις προς τους παίκτες της από ανθρώπους της Ενωσης.

Επίσης, δεδομένου του φύλλου αγώνα, όπου ο διαιτητής Παπαπέτρου γράφει μόνο για φραστική επίθεση (προπηλακισμό) προς το διαιτητικό τρίο από δύο άντρες χωρίς διακριτικά, είναι απορίας άξιον πώς τα ΜΑΤ χτύπησαν παίκτες του Ολυμπιακού. Και καλά, ο νεαρός Νικολάου δεν είναι τόσο γνωστός και ήταν με πολιτικά, όπως και ο φροντιστής Δημήτρης Καραπιπέρης (που χτυπήθηκε πιο άσχημα), αλλά ο Καπίνο που φορούσε και τη στολή του τερματοφύλακα;

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει ζητήσει όλες τις αναφορές στο γραφείο του για να μελετήσει την υπόθεση (ήταν στο γήπεδο) ενώ, όπως και ο προκάτοχός του, σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις με υπεύθυνο τον Ολυμπιακό μπορεί να επιβάλει έξτρα ποινή (το είχε κάνει ο Σταύρος Κοντονής σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ).

Ο Ολυμπιακός θα προσφύγει πιθανότατα σήμερα στη FIFA και την UEFA κατά της προσωρινής διοίκησης Κουτσοκούμνη στην ΕΠΟ και κατά της ΚΕΔ καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Στα αποδυτήρια

Κάμερες εδώ και τώρα!

Με αφορμή και το τελευταίο (και πιο σημαντικό γιατί έχει να κάνει με τη σοβαρή καταγγελία περί χτυπημάτων των ΜΑΤ σε παίκτες του Ολυμπιακού) κρούσμα στον χώρο εκτός των αποδυτηρίων των ομάδων στο Γ. Καραϊσκάκης, επιβάλλεται πλέον – και από την πολιτεία αλλά και τους υπευθύνους των γηπέδων – να λειτουργήσει κλειστό κύκλωμα με κάμερες που να καταγράφει τα πάντα μέχρι και τις πόρτες των αποδυτηρίων στην έναρξη, στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα. Ετσι θα μπορούν άνετα, με παρέμβαση αθλητικού εισαγγελέα και παρουσία μαρτύρων, να επιβεβαιώνονται ή να διαψεύδονται οι εκθέσεις της Αστυνομίας αλλά και οι καταγγελίες των ομάδων. Διότι θυμίζουμε ότι πριν από τον Ολυμπιακό είχε κάνει καταγγελία ο Πλατανιάς πως είχαν προπηλακιστεί οι παίκτες του στον δρόμο προς τη φυσούνα του Γ. Καραϊσκάκης από «φουσκωτούς».