«Ο Ρονάλντο πλήρωσε 375.000 δολάρια για να μη φτάσει στο δικαστήριο η καταγγελία νεαρής Αμερικανίδας πως έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης του Πορτογάλου το καλοκαίρι του 2009».

Δεν είχαν περάσει 48 ώρες από την ήττα της Μπάγερν από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αναδεικνύεται σε δήμιο των Βαυαρών, όταν το «Σπίγκελ» προέβη στην αποκάλυψη-βόμβα.

Ο CR7 ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό το 2010 με την Αμερικανίδα Σούζαν Κ., η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση τον Ιούνιο του 2009 σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο σταρ του ποδοσφαίρου κατηγορήθηκε για βιασμό. Το φθινόπωρο του 2005 είχε κληθεί να καταθέσει στην αστυνομία του Μάντσεστερ ύστερα από καταγγελίες δύο γυναικών πως έπεσαν θύματα βιασμού του Ρονάλντο και ενός φίλου του. Υστερα από έναν μήνα η αστυνομία έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

«Υπόθεση που γέννησε η δημοσιογραφική φαντασία» χαρακτηρίζεται από το περιβάλλον του Ρονάλντο η αποκάλυψη του γερμανικού Τύπου, ενώ οι δικηγόροι του CR7 απειλούν με μηνύσεις. Αίσθηση ωστόσο έχει προκαλέσει το χρονικό σημείο που επέλεξε το «Σπίγκελ» να φέρει στο φως της δημοσιότητας τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στη Μαδρίτη τη συνδέουν με την αποψινή ρεβάνς του 2-1 του Μονάχου και τον πόλεμο νεύρων που έχουν κηρύξει οι Γερμανοί στον πρώτο ποδοσφαιριστή που πέτυχε 100 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ως αντιπερισπασμό η Ρεάλ επέλεξε να αφήσει να διαρρεύσει πως ο Ζινεντίν Ζιντάν θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος και της εξέλιξης του πρωταθλήματος.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. Η αναμέτρηση της Ρεάλ με την Μπάγερν αποτελεί επίσης ένα προσωπικό στοίχημα του προέδρου της Βασίλισσας Φλορεντίνο Πέρεθ και του προπονητή Κάρλο Αντσελότι.

Η αστική ευγένεια που διακρίνει τους δύο άνδρες δεν τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς που συνηθίζει να εκσφενδονίζει, για παράδειγμα, ο Μουρίνιο. Ωστόσο, ο τρόπος που χώρισαν πριν από δύο χρόνια άνοιξε μια άβυσσο ανάμεσά τους.

Στην αυτοβιογραφία του ο Καρλέτο αποκαλύπτει τους δύο λόγους που τον έθεσαν εκτός Ρεάλ. Ο πρώτος ήταν η ευθεία αμφισβήτηση των μεθόδων προπόνησης από τον Πέρεθ, που προτιμούσε να πιστεύει τη στατιστική από τα αποτελέσματα. Και ο δεύτερος, οι διαμαρτυρίες του Γκάρεθ Μπέιλ γιατί δεν έπαιζε στη θέση που ήθελε. Ο τελευταίος δεν θα αγωνιστεί πάντως εναντίον του πρώην προπονητή του, καθώς τραυματίστηκε στο πρώτο ματς και τέθηκε νοκάουτ.

Τις τρεις προηγούμενες σεζόν η Μπάγερν αποκλείστηκε από ισπανικές ομάδες. Κατά σειρά, από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Η Ρεάλ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ έχοντας νικήσει στο πρώτο εκτός έδρας ματς, γεγονός που προϊδεάζει για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά της η Μπάγερν. Οι Βαυαροί αισιοδοξούν ωστόσο πως με την επανάκαμψη του Λεβαντόφσκι έχουν πολλές ελπίδες για να γράψουν Ιστορία.

«Πρέπει να παίξουμε το τέλειο παιχνίδι και να έχουμε τύχη. Δεν είμαστε απαισιόδοξοι» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Μπάγερν Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.