Του ‘ρθε από κει που δεν το περίμενε. Για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο ο λόγος, με αφορμή τη δήλωσή του πως τα εκατό ευρώ του παππού καλύτερα να πηγαίνουν στο κράτος παρά στον εγγονό. Τα πυρά λοιπόν τώρα εκτοξεύτηκαν από Περισσό μεριά και μάλιστα από την ΚΝΕ.

Το Κεντρικό της Συμβούλιο με μια σκληρή ανακοίνωση έβαλε στη θέση του τον βουλευτή. «Ο βουλευτής κρύβει ότι σήμερα πολλοί νέοι δουλεύουν σε συνθήκες σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, με τον υποκατώτατο μισθό, τις ελαστικές σχέσεις και την απλήρωτη μαθητεία, ότι η ανεργία στους νέους φτάνει το 40%. Αυτούς τους νέους στηρίζουν οι πενιχρές και πετσοκομμένες συντάξεις» γράφουν οι νέοι του ΚΚΕ και συμπληρώνουν χτυπώντας και την κυβέρνηση: «Για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνησή του, δύο χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανέναν από τους αντιλαϊκούς νόμους, αλλά έχει προσθέσει και νέους στις πλάτες του λαού, καταφεύγει ουσιαστικά σε επιχειρήματα τύπου “Πάγκαλου“, “Ντεϊσελμπλούμ” κ.ά., που στόχο έχουν να κρύψουν τις αιτίες της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων θεωρώντας υπεύθυνους τους ίδιους τους λαούς».

Λεπτομέρεια: είναι η πρώτη ανακοίνωση της ΚΝΕ μετά το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ και εντυπωσιάζει με την οξύτητα και την επιλογή να πάρει πάνω της όλη την ελληνική νεολαία.