Η Βασίλισσα επικράτησε 4-2 στην παράταση, με το μεγάλο της αστέρι, τον CR7 να σημειώνει τρία γκολ και πέντε συνολικά στις δύο αναμετρήσεις. Ο ποδοσφαιριστής που έχει γίνει συνώνυμο των ρεκόρ έγινε ο πρώτος που φτάνει τα 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ο πρώτος που έφτασε τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε όλα τα Κύπελλα Ευρώπης.

Η Μπάγερν οδήγησε το ματς στην παράταση νικώντας 2-1 στην κανονική διάρκεια με γκολ των Λεβαντόφσκι με πέναλτι και Σέρχιο Ράμος με αυτογκόλ. Οι πιθανότητες να ολοκληρώσουν την ανατροπή ψαλιδίστηκαν για τους Βαυαρούς στο 84′ όταν ο Κασάι απέβαλε λανθασμένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βιδάλ.

Να θυμίσουμε πως και στο πρώτο ματς η Μπάγερν ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χάβι Μαρτίνεθ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της γερμανικής ομάδας που και στους δύο αγώνες παίκτες της αποβάλλονται.

Το ρεσιτάλ λαθών του ούγγρου ρέφερι και των βοηθών του συνεχίστηκε στην παράταση όταν επέτρεψαν στον Ρονάλντο να πετύχει το δεύτερο γκολ του, αν και πήρε την μπάλα από εμφανή θέση οφσάιντ.

ΚΑΤΟΣΤΑΡΗΣ. Από εκεί και πέρα όλα έγιναν εύκολα για τη Ρεάλ. Ο CR7 πέτυχε το τέλειο χατ τρικ (αριστερό, δεξί πόδι και κεφαλιά) και ταυτόχρονα το 100ό του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ύστερα από ασίστ του εκπληκτικού Μαρσέλο. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να μη σκόραρε, αλλά στο 90λεπτο απέτρεψε δύο γκολ της Μπάγερν, το πρώτο μπλοκάροντας την μπάλα σε σουτ του Τιάγκο από το ύψος του πέναλτι και το δεύτερο διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ο Ασένσιο ήταν αυτός που έκλεισε το σκορ γράφοντας το 4-2 στο 112′.

Είναι ο τέταρτος συνεχόμενος αποκλεισμός της Μπάγερν από ισπανική ομάδα –κατά σειρά Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Ρεάλ –στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μένει εκτός ημιτελικών για πρώτη φορά από τη σεζόν 2010-2011.

Οι αντιδράσεις για τη διαιτησία του Κασάι ήταν άμεσες. Ο ισχυρός άνδρας του βαυαρικού συλλόγου Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε είπε για τον διαιτητή και τη φάση της αποβολής: «Ηταν δολοφόνος». Ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι σχολίασε για την ίδια φάση: «Ο διαιτητής ήταν χειρότερος απ’ ό,τι περίμενα». Στο γκολ που σημειώθηκε από θέση οφσάιντ (το δεύτερο του Ρονάλντο) αναφέρθηκε ο Ζεράρ Πικέ, ενώ ο ιταλός πρώην διεθνής Κριστιάν Βιέρι χαρακτήρισε ντροπιαστική τη διαιτησία.

Σημασία έχει πως η Ρεάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά όπως και η Ατλέτικο, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Λέστερ.

Η Μαδρίτη αποτελεί πλέον πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Την τελευταία τριετία οι δύο εκπρόσωποί της έπαιξαν στον τελικό, ενώ οι Ροχιμπλάνκος συμμετέχουν στις τέσσερις για τρίτη φορά στην τελευταία τετραετία.