Ο ενδοκρινολόγος, τ. διευθυντής ΕΣΥ, Κώστας Φαινέκος απαντά ότι ανεξάρτητα από το επίπεδο ρύθμισης του διαβήτη όπως αυτό προσδιορίζεται από τα σάκχαρα νηστείας στο αίμα και από τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, η μεταγευματική υπεργλυκαιμία φαίνεται από μελέτες που έχουν γίνει ότι αυξάνει τον κίνδυνο αγγειακών επιπλοκών.

Η γλυκόζη στο αίμα δύο ώρες μετά την έναρξη του γεύματος πρέπει να είναι 80 έως 130 χιλιοστόγραμμα, χωρίς να αποκλείεται να είναι υψηλότερη νωρίτερα (όχι όμως πάνω από 180).