Μία εξαιρετικά απλή συνταγή για μακαρονάδα πλούσια σε γεύση, λίγα λιπαρά και φυσικά κατάλληλη για χορτοφάγους. Από τον σεφ Νίκο Ξενιτόπουλο.

Υλικά για δύο άτομα

300 γρ. σπαγγέτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 σκελίδα σκόρδο

55 γραμ. παντζάρι

45 γραμ. λιαστή ντομάτα

50 γραμ. καρότο

20 γραμ. κρεμμύδι ξερό

40 γραμ. μελιτζάνα

30 γραμ. πιπεριά

190 γραμ. χυμό ντομάτας

Εκτέλεση

Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε. Χτυπάμε ωμά όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν «κιμάς». Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και θυμάρι. Τα βράζουμε με 60 ml νερό για περίπου 25 λεπτά. προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Τέλος, προαιρετικά προσθέτουμε ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσι).

Σεφ Νίκος Ξενιτόπουλος

Ο σεφ Νίκος είναι 29 ετών και εργάζεται στο Vann Spa Hotell och Konferens στο Brastad, της Σουηδίας. Έχει σπουδάσει στο ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Τεχνικός μαγειρικής τέχνης (chef).