Κόντρα

Οσο περνά ο καιρός και όσο φουντώνουν οι συζητήσεις – διεργασίες για κατασκευή νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό, τόσο και καταλήγουμε στη διαπίστωση ότι οι σχέσεις ΚΑΕ και Ερασιτέχνη παραμένουν παγωμένες, ενίοτε δε και ολότελα τυπικές. Τι χωρίζει τις δύο πλευρές; Από τη μια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιμένει ότι δεν του παρέχονται από τον Ερασιτέχνη όλα τα στοιχεία (και δη τα οικονομικά) που ζητεί, ενώ ο Δημήτρης Μπαλτάκος υποστηρίζει ότι η νόμιμη ενίσχυση από την ΚΑΕ τη φετινή σεζόν αγνοείται. Τη θέλει μετά κάθε μήνα ή αγώνα, εν αντιθέσει με τον Γιαννακόπουλο που εκτιμά ότι ο νόμος τού δίνει το δικαίωμα να δώσει χρήματα στο φινάλε της σεζόν. Προφανώς, το συγκεκριμένο δίδυμο δεν μπορεί να συνεργαστεί αρμονικά και αυτό είναι πασιφανές με τις μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις των δύο επικεφαλής. Ο δε Δημήτρης Γιαννακόπουλος απαιτεί την εδώ και τώρα παραίτηση της διοίκησης του Ερασιτέχνη, προκειμένου να πάρει τα ηνία όλων των τμημάτων και να τα οδηγήσει στην αγωνιστική ανάκαμψη. Αναλαμβάνοντας όλα τα χρέη, όπως δεσμεύεται. Το σίγουρο είναι ότι τα επεισόδια θα είναι συνεχή.

Μνήμες

Οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν χθες το απόγευμα στην Πάτρα. Η Παναχαϊκή, που πάει «τρένο» για τη Β’ Εθνική και έχει τεχνικό διευθυντή τον Κατσουράνη, έδωσε φιλικό ματς με τους θριαμβευτές του Euro 2004. Η παρέα του Ζαγοράκη μαζεύτηκε ξανά, τα έσοδα θα δοθούν σε ιδρύματα της Αχαΐας και το ζητούμενο είναι ότι μια ισχυρή ομάδα αποδεικνύεται ότι ξαναβγαίνει στον αφρό και ακούγεται.

Ρεκόρ

Εμβόλιμη αγωνιστική χθες στην Α-2 του μπάσκετ και καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά σε ένα αξιοσημείωτο γεγονός: ο φουλ-επιθετικός Φάρος Κερατσινίου έριξε 164(!) πόντους στο Παγκράτι, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην κατηγορία. Επρόκειτο μάλιστα για την τρίτη καλύτερη επίδοση στο εγχώριο μπασκετικό γίγνεσθαι. Παράλληλα, είχαμε και την ήττα του Πανιωνίου στον Χολαργό, αποτέλεσμα που δημιουργεί νέα δεδομένα στην κορυφή και δίνει τον τίτλο του φαβορί στον Ηρακλή.

Ποινή

Με πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ τιμωρήθηκαν Λυών και Μπεσίκτας για τα σοβαρά επεισόδια πριν από τον πρώτο προημιτελικό για το Γιουρόπα Λιγκ. Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA δεν έδωσε, όμως, εδώ το στίγμα της αυστηρότητάς της. Παράλληλα, τιμώρησε με έναν χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις δύο ομάδες, αλλά με διετή αναστολή. Πάει να πει ότι μπαίνουν στο μικροσκόπιό της και άρα κάθε εκτροπή των οπαδών τους θα εξετάζεται, κάθε φαινόμενο γηπεδικής βίας μπορεί να τις οδηγήσει στην απομόνωση.

Ανανέωση

Ανεμος αλλαγής στον τομέα του προγραμματισμού πνέει στην ΑΕΚ. Υστερα από τους Λαμπρόπουλο – Μπακάκη, ανανεώθηκε πρόωρα και το συμβόλαιο του Γαλανόπουλου. Μέχρι το 2021. Στα Σπάτα χτίζουν κορμό ελλήνων ποδοσφαιριστών και μόνο ωφελημένοι μπορούν να βγουν. Ο Γαλανόπουλος ούτε 20 ετών δεν είναι ακόμη, θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος και προικισμένος ως αμυντικός χαφ. Αραγε, πρόκειται να ακούσει ένα μπράβο ο Στέλιος Μανωλάς που πίστεψε και εξέλιξε τον πιτσιρικά;