Κάτω από τον ομφαλό δεν υπάρχει ούτε θρησκεία ούτε αλήθεια, λέει η ιταλική παροιμία. Μπορεί να υπάρχει όμως πολιτική.

Η άνοδος της δημοτικότητας των ρευμάτων του ριζοσπαστισμού και της Ακρας Δεξιάς στη Γαλλία πιθανόν να σχετίζεται με την απόκλιση από τις σεξουαλικές νόρμες των πολιτών της χώρας.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία IFOP για λογαριασμό του ιστότοπου αναζήτησης συντρόφων Wyylde.com ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αύριο στη Γαλλία.

Από την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 4.000 ενήλικοι εξάγεται το συμπέρασμα πως ο πολίτης που κινείται προς τον ριζοσπαστισμό ή τον ακραίο συντηρητισμό αποκλίνει σε μεγάλο ποσοστό και από τους σεξουαλικούς κανόνες.

Ιδιαίτερα οι αριστεροί εμφανίζονται περισσότερο ανοιχτοί σε σεξουαλικούς πειραματισμούς, δικαιώνοντας (επιτέλους) και τους εν Ελλάδι ριζοσπάστες που αμφισβητούν προηγούμενες έρευνες οι οποίες θέλουν τους δεξιούς να απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ.

Στην εξεζητημένη σεξουαλική ζωή των ακραίων αριστερών της Γαλλίας ο σαδομαζοχισμός –σε ποσοστό 45 % των ερωτηθέντων –είναι ένα από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζει. Οπως επίσης η συμμετοχή σε ερωτικό τρίγωνο, σε ποσοστό 37%. Περίπου ένας στους τέσσερις ακροαριστερούς είναι ανοιχτός στην ιδέα της ανταλλαγής συντρόφων, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στους ακροδεξιούς είναι 12% και ο μέσος όρος στη Γαλλία κυμαίνεται στο 9%.

Ισως λόγω των ασυνήθιστων σεξουαλικών συνηθειών όσων κινούνται στα άκρα του πολιτικού φάσματος έξι στους δέκα Γάλλους θα αρνούνταν να δημιουργήσουν σοβαρή σχέση με κάποιον(-α) που τοποθετείται πολιτικά στην Ακρα Δεξιά, ενώ λίγο πιο κάτω είναι το ποσοστό (52%) που αφορά τους ακροαριστερούς.

Οκτώ στους δέκα Γάλλους πάντως θα έκαναν σεξ με κάποιον(-α) με διαφορετικές πολιτικές κλίσεις.

Οι μετριοπαθείς πολιτικά Γάλλοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο ελκυστικοί ερωτικά ενώ γενικά οι γυναίκες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον πολιτικό προσανατολισμό των συντρόφων τους σε σχέση με τους άνδρες.

Μια έρευνα – πολιτικό Κάμα Σούτρα.