Μέσω… Βενεζουέλας εξαπολύει αυτή τη φορά η ΝΔ σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιμένοντας στη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή. Η αξιωματική αντιπολίτευση έβαλε χθες εκ νέου στο στόχαστρό της τις φιλικές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο επιλέγοντας να φέρει στη Βουλή το θέμα των αιματηρών διαδηλώσεων στη λατινοαμερικανική χώρα και επιδιώκοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να εκθέσει την κυβέρνηση για τη σιωπή της σε όσα τραγικά συμβαίνουν εκεί αυτές τις μέρες.

Η ΝΔ ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να συζητηθούν όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του το γαλάζιο στρατηγείο εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για την επιδείνωση της κατάστασης στη Βενεζουέλα όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταδικάζει απερίφραστα τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες.

Ταυτόχρονα δε, οι βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν το αίτημα σύγκλησης της επιτροπής της Βουλής καλούν την κυβέρνηση –σε μία προσπάθεια να καταδείξουν πως εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τη στάση της να μην καταδικάζει το καθεστώς Μαδούρο –να καταβάλει διμερώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα.

Ενδεικτικό των υψηλών τόνων που επιλέγει η ΝΔ απέναντι στη κυβέρνηση για την αφωνία της στα αιματηρά επεισόδια στη Βενεζουέλα ήταν και το δηκτικό σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter: «Φέρνουμε το θέμα της Βενεζουέλας στην Βουλή: Στρατός κατά διαδηλωτών. 500.000 όπλα σε οπαδούς Μαδούρο. 2 νεκροί. Να χαίρεστε τα πρότυπά σας!». Εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ και του ηγετικού κλιμακίου της Πειραιώς είναι ότι οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο και τη Βενεζουέλα έχουν γίνει ο «κακός δαίμονάς» του –παράδειγμα αποτελούν όσα δημοσιοποιήθηκαν με το επίμαχο ταξίδι Παππά –και φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Γι’ αυτό βασική τους στόχευση είναι να αυξήσουν κι άλλο την πίεσή τους στον κυβερνητικό συνασπισμό. Οπως λένε, σε άλλες περιπτώσεις καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων το κυβερνητικό στρατόπεδο θα είχε βγει να τις καταδικάσει ανοιχτά, τώρα όμως σιωπά, γεγονός που υποδηλώνει έμμεση στήριξη στο καθεστώς Μαδούρο.

Επίθεση και για τα μέτρα. Την ίδια ώρα, η επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να κλιμακώνεται με επίκεντρο την οικονομία και τα επώδυνα μέτρα που έρχονται μετά τη συμφωνία της Μάλτας. Στην κατεύθυνση της σκληρής γραμμής κινήθηκε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως πανηγυρίζει για όσα γκρεμίζει. «Στον περίκλειστο πύργο του Μαξίμου η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου είναι λόγοι πανηγυρισμού» ανέφερε καυτηριάζοντας τη στάση της κυβέρνησης. Και συμπλήρωσε πως δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι ούτε οι αριθμοί, παραθέτοντας τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί και υπολογίσει η ΝΔ και τα οποία δείχνουν ότι πραγματική οικονομία είναι υπό κατάρρευση.

Επιμένουν για εκλογές. Παράλληλα, το γαλάζιο στρατηγείο επιμένει στο αίτημά του για πολιτική αλλαγή και εκλογές, φροντίζοντας καθημερινά να υπενθυμίζει τις αδυναμίες της κυβέρνησης σε πολλά πεδία της καθημερινότητας, αλλά και να παρουσιάζει τις δικές του εναλλακτικές προτάσεις για έξοδο από την κρίση. Σήμερα και αύριο θα συνεχιστεί η πανελλαδική δράση «Μήνας Υγείας» της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα και τη Μεσσηνία. Βουλευτές και στελέχη της θα επισκεφτούν νοσοκομεία και τοπικούς φορείς προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να καταγράψουν προβλήματα και αδυναμίες που παρατηρούνται στον κλάδο.