Πέρυσι, τέτοια εποχή, πριν από τις άγιες μέρες του Πάσχα, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια. Τελικά, μας πήρε λίγο παραπάνω. Αλλά υπομονή: τα βάσανά μας τελειώνουν. Οι επόμενοι 16 μήνες είναι δύσκολοι. Μετά… ξέφωτο!

Το είπε και η Θεανώ Φωτίου: «Δεκαέξι μήνες μείνανε, σε δεκαέξι μήνες θα βγούμε από τα Μνημόνια» είπε σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Σκάι η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οταν ρωτήθηκε μάλιστα για τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί προκαταβολικά με τους δανειστές και θα φέρουν περικοπές στις συντάξεις μετά το 2019, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική: «Τον Αύγουστο του 2018, με την ίδια σύνταξη, εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια» είπε. Δεν εγγυήθηκε, όμως, το μετά. Αλλωστε, το 2019 το πιθανότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κυβέρνηση για να κόψει αυτός τις συντάξεις, σου λέει…

Η κυρία Φωτίου όμως –η οποία παρεμπιπτόντως αρνείται πεισματικά να δώσει τις συνταγές της για τα γεμιστά και τις μαρμελάδες που είχε πει ότι θα φτιάξουμε –είπε κι άλλα.

Για παράδειγμα, ρωτήθηκε για τις 2.338 προσλήψεις αρχαιολόγων που θα γίνουν μέσω της ΔΕΗ και είχε εξήγηση: «Μια απο τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω της ΔΕΗ» είπε. Χωρίς να είναι σαφές τι ακριβώς εννόησε…

Η Φώφη και οι διεθνείς φίλοι της

Η Φώφη έχει επαφές στην Ευρώπη και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μετανάστευσης και Ενταξης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ζητήμα αλληλεγγύης: Αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο και σύστημα μετεγκατάστασης».

Η εκδήλωση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Εκτός από τη Γεννηματά, θα μιλήσουν επίσης στελέχη του PES, εκπρόσωποι από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και τους Γιατρούς του Κόσμου, καθώς και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Σπίρτζης μπερδεύτηκε (;)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚ! Δεν το λέω εγώ, αλλά ο Χρήστος Σπίρτζης. Αφού ο υπουργός Μεταφορών πρώτα… έκλαψε στη Βουλή όχι για τα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης επειδή ονόμασε τη σήραγγα της Κορίνθου – Πατρών «Ανδρέας Παπανδρέου», επιτέθηκε με γραπτή του δήλωση στον Γιάννη Μανιάτη.

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Ενέργειας και Μεταφορών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον είχε αποκαλέσει «γενίτσαρο από επιλογή για μια υπουργική καρέκλα».

Τι απάντησε λοιπόν ο Σπίρτζης; Αφού έψεξε τον Μανιάτη για το γεγονός ότι διατέλεσε υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, του ευχήθηκε «καλή συνέχεια στο ταξίδι του στον νεοφιλελευθερισμό». Κράτησε, όμως, το καλύτερο για το τέλος: «Η παράταξη που με ανέδειξε είναι σίγουρο ότι δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στον χώρο των συμμαχιών με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ του Μητσοτάκη. Είναι εκεί που ήταν πάντα: στον σοσιαλιστικό αριστερό χώρο».

Ποιας κυβέρνησης είπαμε ότι είναι υπουργός ο Σπίρτζης;