Μπορεί ο ίδιος να δήλωσε ότι «δεν θα γίνει Τσίπρας», αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ότι δεν άκουσαν. Ετσι, από την Κουμουνδούρου έφυγε επιστολή προς το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στον Ζαν-Λικ Μελανσόν ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου Εμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στη Λεπέν, αφού, σύμφωνα με τις προγραμματικές του διακηρύξεις, θα σημάνει τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνωρίσαμε ώς σήμερα στη Γαλλία και την Ευρώπη», αναφέρουν στην επιστολή που συνυπογράφουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας και ο υπεύθυνος Διεθνών Υποθέσεων Γιάννης Μπουρνούς.

Δικαιολογώντας μάλιστα την απόφασή τους να απορρίψουν την υποψηφιότητα του Μπενουά Αμόν από τους Σοσιαλιστές, υπενθυμίζουν ότι εκείνος ήταν που αρνήθηκε να συμβάλει σε μια κοινή υποψηφιότητα της Αριστεράς. Ετσι, τονίζουν ότι «η αυξανόμενη δυναμική της υποψηφιότητας Μελανσόν γεννά την ελπίδα για το σπάσιμο του καταστροφικού διλήμματος μεταξύ νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και ακροδεξιού εθνικισμού» και γι’ αυτό είναι η μοναδική αυθεντική επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι βίντεο υποστήριξης του Μελανσόν –στη γαλλική γλώσσα –κυκλοφόρησε στα social media η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Θέλει να ανατρέψει την… ανατροπή του

Ο Πάνος Καμμένος ζητά να αλλάξει νόμος τον οποίο ψήφισε ο ίδιος και με τα δυο του χέρια! Πρόκειται για τον νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος μαζί με τα 18 ψαλίδια σε συντάξεις και επιδόματα έφερε ριζική ανατροπή στο καθεστώς των συντάξεων χηρείας.

Με αφορμή την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στις 19 Απριλίου στην περιοχή του Σαρανταπόρου Λάρισας, ο ΥΠΕΘΑ με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία ζητά την αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου, ειδικά για τις χήρες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο έγγραφο τονίζεται ότι θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις περικοπές οι οικογένειες των στελεχών τωνΕνοπλων Δυνάμεων, διότι «λόγω της ιδιαίτερης φύσης του επαγγέλματος του στρατιωτικού (συχνές μεταθέσεις, αυξημένος κίνδυνος θανάτου λόγω ειδικότητας κ.ά.) οι σύζυγοί τους σε μεγάλο ποσοστό δεν δύνανται να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα και κατά συνέπεια σε περίπτωση θανάτου του στρατιωτικού αυτές θα μείνουν άπορες…».

Πάντως το μαχαίρι στις συντάξεις χηρείας προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και πρόσφατα αποφασίστηκε η ίδρυση συλλόγου από τις χήρες.