Ντέρμπι και αναβολή

Ηταν επόμενο να προκύψουν διχογνωμίες κατά τη χθεσινή εκδίκαση στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ όσων συνέβησαν μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ τη Μεγάλη Πέμπτη για το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να απολογηθεί, αλλά τελικά η υπόθεση αναβλήθηκε καθόσον ο ΠΑΟΚ ζήτησε και πέτυχε να παρέμβει. Ολο το σκηνικό μετατέθηκε για σήμερα το μεσημέρι και όντως το ενδιαφέρον θεωρείται μεγάλο. Χθες η πλευρά του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι αφενός το αίτημα του ΠΑΟΚ κατατέθηκε εκπρόθεσμα και πάντως όχι εντός του 24ώρου που προβλέπεται για τη συζήτηση. Και αφετέρου, η συγκεκριμένη ΠΑΕ δεν εμπλέκεται, δεν ήταν παρούσα, άρα δεν είχε και σχέση. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ τόνισε ότι έχει έννομο συμφέρον και αυτό σημαίνει πως σε ενδεχόμενη τιμωρία του Ολυμπιακού και ποινή αφαίρεσης βαθμών, ελπίζει να διεκδικήσει τον τίτλο. Τονίζεται ότι, σύμφωνα με πηγές, ενδέχεται την τελευταία στιγμή να παραστούν και στελέχη της ΑΕΚ στην ακροαματική διαδικασία και να καταθέσουν ως μάρτυρες. Οπως και να ‘χει, τα φώτα όλων πέφτουν στο θέμα των ημερών, ίσως και της σεζόν για την εξέλιξη των διοργανώσεων!

Γκρίνιες

Με τις διαρροές ουδέποτε τα πήγαμε καλά. Και κάποια πράγματα ξεπερνούν τα όρια. Οπως αυτό που συνέβη χθες με τις φωνές από Τούμπα μεριά για έναν εκ των βοηθών που ορίστηκαν στο Πλατανιάς – ΠΑΟΚ, αλλά και τον διαιτητή της συνάντησης. Ο μεν πρώτος είναι από τον Πειραιά, ο δεύτερος έπαιξε τον ΠΑΟΚ σε προ καιρού άτυχο παιχνίδι του. Φυσικά, μια ομάδα που θέλει να λέγεται σύγχρονη δεν μπορεί να αφήνει να βγαίνουν τέτοια ζητήματα ως επικοινωνιακή πολιτική.

Πρωταγωνιστές

Τι συνάγεται από το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Εφες; Αυτό που ενίοτε δεν το αντιλαμβάνονται κάποια άγουρα παιδιά του αθλητισμού, που θέλουν μονομιάς να ξεχωρίσουν και να εισπράξουν φήμη, χρήμα και δόξα. Πολύ απλά να το θέσουμε, οι πρωταγωνιστές βγαίνουν μέσα από τη συνολική δουλειά και τη λειτουργία της ομάδας. Το εισπράττει συχνά πυκνά ο Μάντζαρης, δηλαδή ένας παίκτης που δεν έχει κάτι στο τοπ επίπεδο, αλλά μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα. Επίσης, παρακολουθήσαμε τη βελτίωση του Μιλουτίνοφ, του σέντερ που τόσο αμφισβητήθηκε πέρυσι και φέτος. Δεν έγινε ξαφνικά σούπερ ο σέρβος ψηλός του Ολυμπιακού, έμαθε όμως να παίζει ομαδικά, βρήκε τον ρόλο του στο Λιμάνι, βοηθά σε άμυνα και επίθεση και τελικά φαίνεται καλύτερος απ’ ό,τι είναι. Ιδού το δίδαγμα από την κόκκινη αρμάδα.

Σκοτώθηκε ο Ζερμέν Μέισον

Θύμα τροχαίου δυστυχήματος έπεσε ο ασημένιος ολυμπιονίκης του ύψους στο Πεκίνο το 2008 Ζερμέν Μέισον. Ο αθλητής επέστρεφε από πάρτι στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, ενώ παρών στο τραγικό γεγονός ήταν και ο Γιουσέιν Μπολτ. Ο 34χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του στην προσπάθειά του να αποφύγει διερχόμενο όχημα. Ο Μέισον είχε μεγαλώσει στην Τζαμάικα, όμως το 2006 άλλαξε υπηκοότητα προκειμένου να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου με τη σημαία της Βρετανίας.