Η χαρακτηριστική ευκολία –χάρις στην τρομερή ομαδική λειτουργία –με την οποία πέτυχε το πρώτο «γκολ» ο Ολυμπιακός στη σειρά με την Εφες Αναντολού, κάνοντας το 1-0, αποτελεί σαφώς προπονητικά το ζητούμενο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και για το αποψινό (21.00, ΕΡΤ2) δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων στο ΣΕΦ.

Πλην όμως: «Οι αντίπαλοί μας θα έρθουν πιο αγριεμένοι για το δεύτερο παιχνίδι, το περιμένουμε και πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων» προειδοποίησε ο κόουτς του Ολυμπιακού, που όπως συνηθίζουν οι προπονητές (ως τελειομανείς) βρήκε ψεγάδια στην εκπληκτική εμφάνιση της ομάδας του προχθές!

«Πρέπει να δούμε καλύτερο παιχνίδι από μέρους μας και σε άμυνα και σε επίθεση. Να διορθώσουμε ορισμένα λάθη. Καλά πήγαμε, αλλά όχι όπως μπορούμε. Περιμένουμε αντίδραση από την Εφες. Δεν ήταν η πραγματική τους αξία αυτό που έδειξαν.

Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με το πρώτο ματς όσον αφορά την πνευματική μας αντίδραση. Συγκέντρωση στο πλάνο θέλει και καλύτερη εφαρμογή. Κερδίσαμε ένα ματς, δεν έχει να κάνει κάτι με τον δεύτερο αγώνα. Αν μείνουμε στην ψυχολογία και στη νίκη, θα χάσουμε το δάσος και θα μείνουμε με το δέντρο. Είναι σημαντικό να βελτιωνόμαστε συνεχώς» αποφάνθηκε ο κόουτς του Ολυμπιακού, που ενδεχομένως να επιφυλάσσει και την έκπληξη με τον Πάτρικ Γιανγκ (δεν έπαιξε λεπτό στο πρώτο παιχνίδι) στον Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

«Πρώτο παιχνίδι; Καλό είναι να ξεχάσουμε τι έγινε στο πρώτο ματς. Πρέπει να ετοιμάσουμε το μυαλό μας σαν να παίζουμε τελευταίο αγώνα στη σεζόν. Να παίξουμε σκληρά και να μην αφήσουμε την Εφες να αντιδράσει» πρόσθεσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που είχε ίδιο… τσιπάκι δηλώσεων από τον σκληρό δίσκο Σφαιρόπουλου.