Οκτώ στροφές μέχρι τον τερματισμό του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, φαβορί και αουτσάιντερ για την άνοδο εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη, κάθε ομάδα με τις δικές της πιθανότητες.

Μπορεί ο πρωτοπόρος και αήττητος Απόλλων να είναι ο βασικός υποψήφιος για την πρώτη θέση, η δεύτερη Λαμία να αντέχει στην πίεση του Αρη, όμως και η ομάδα της Θεσσαλονίκης δικαιούται να διατηρεί τις ελπίδες της.

Ουσιαστικά, οι θέσεις της ανόδου θα κριθούν –εκτός απροόπτου –το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου. Τότε δηλαδή που θα διεξαχθούν τα ντέρμπι ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες ομάδες, ενώ ρόλο ρυθμιστή μπορεί να παίξει και ο ΟΦΗ, ο οποίος μπορεί να είναι πέντε βαθμούς πίσω από τον Αρη αλλά έχει βρει ρυθμό και μετράει συνεχόμενες νίκες. Η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις: Απόλλων 68, Λαμία 65, Αρης 59, ΟΦΗ 54.

Η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ είναι ο Απόλλων, ο οποίος μάλιστα θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο (29/4), ενώ μία εβδομάδα αργότερα η ομάδα της Κρήτης θα φιλοξενηθεί από τη Λαμία.

Στην 30ή αγωνιστική (13 και 14 Μαΐου) η μάχη θα ανάψει για τα καλά, καθώς ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον Αρη και η Λαμία τον Απόλλωνα. Μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθούν οι συναντήσεις Απόλλων – Τρίκαλα και Αρης – Λαμία, ενώ στην 32η αγωνιστική η Λαμία θα ξεκουράζεται (ο Πανθρακικός έχει αποχωρήσει), ενώ ο Αρης θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Πανθρακικός είναι η μία ομάδα, καθώς έχει αποχωρήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων από το πρωτάθλημα. Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση είναι Πανελευσινιακός και Καλλονή, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για Καλλιθέα και Αιγινιακό, ενώ ασφάλεια δεν αισθάνονται ακόμα Αναγέννηση Καρδίτσας, Αχαρναϊκός και Κισσαμικός. Οι δύο τελευταίες ομάδες έχουν 29 βαθμούς και ακολουθούν οι: Αναγέννηση 28, Αιγινιακός 25, Καλλιθέα 24, Καλλονή 19, Πανελευσινιακός 18.

Την ίδια στιγμή, μόλις πέντε ομάδες έχουν στον πάγκο τον προπονητή με τον οποίο άρχισαν τη σεζόν. Μεταξύ αυτών, ο Σπύρος Μπαξεβάνος διανύει την τέταρτη σεζόν στον Κισσαμικό! Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι ο Μπάμπης Τεννές στη Λαμία, ο Σωτήρης Αντωνίου στη Σπάρτη, ο Παναγιώτης Διλμπέρης στον Πανσερραϊκό και ο Γιάννης Μάγγος στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Αντίθετα, Αχαρναϊκός, Καλλιθέα, Τρίκαλα και Χανιά έχουν ήδη αλλάξει τέσσερις προπονητές!