Πολλά πράγματα συνέβησαν πρώτη φορά στη σπουδαία προημιτελική σειρά αγώνων του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά εκείνο που φαίνεται πως δεν θα γίνει πρώτη φορά από την ημέρα που έφυγε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς από το ΟΑΚΑ είναι να προκριθεί ξανά ο Παναθηναϊκός στο φάιναλ φορ.

Τείχος στον δρόμο του για την Πόλη όρθωσε ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς, που χθες πρώτη φορά από το 2012 μπήκε στο παλιό σπιτικό του και δεν ακούστηκε το σύνθημα με το επώνυμό του ούτε στην αρχή ούτε στο τέλος. Επίσης πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωλίγκας μια ομάδα ξεκινά με 2-0 έχοντας μειονέκτημα έδρας, δηλαδή κάνοντας διπλό break. Και η Φενέρμπαχτσε το κατόρθωσε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης, όπου ο Παναθηναϊκός μετρούσε 14-1 πριν αρχίσει η σειρά.

ΜΕ 8 ΠΑΙΚΤΕΣ. Το χθεσινό ματς ήταν διαφορετικό από το πρώτο, είχε όμως ξανά τον ίδιο αποτέλεσμα. Η πρωταθλήτρια Τουρκίας νίκησε 80-75 έχοντας ξανά εντυπωσιακά μικρό rotation (8 παίκτες) και σαφώς πιο ομαδική λειτουργία, αλλά και δύο παίκτες που ήταν ασταμάτητοι. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πιστοποίησε πως η Ευρωλίγκα δεν τον χωρά και είναι πανέτοιμος να περάσει τον Ατλαντικό, ενώ ο Εκπε Γιούντο είναι ο κορυφαίος σέντερ της διοργάνωσης. Αμφότεροι αγωνίστηκαν για 36 λεπτά και ήταν κυριαρχικοί.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός, αν και είναι ξεκάθαρο ότι δεν διαθέτει την ίδια συνοχή και την ίδια ομαδική λειτουργία, διεκδίκησε το ματς –αντίθετα από ό,τι την Τρίτη –και έφθασε ένα σουτ από την ισοφάριση. Ο Πασκουάλ άλλαξε τα σχήματα από την αρχή, έδωσε πολύ χρόνο στους Αμερικανούς ποντάροντας στο ένστικτο και την παρόρμησή τους και έφθασε το ματς στην κόψη του ξυραφιού. Στα 26” με το σκορ 75-76 ο Ρίβερς επιχείρησε τρίποντο που δεν βρήκε τον στόχο και μετά η Φενέρμπαχτσε με 2/2 βολές του Ντίξον και εξαιρετική άμυνα στην επαναφορά της μπάλας που οδήγησε τον Μπουρούση σε λάθος, έκανε το 2-0 και περιμένει τον Παναθηναϊκό με δύο εντός έδρας ματς-μπολ.

ΑΗΤΤΗΤΗ. Κάπως έτσι, αξίζει να σημειωθεί, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την έκτη συνεχόμενη ήττα του στα πλέι οφ και η Φενέρμπαχτσε του μαέστρου Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς παραμένει αήττητη σε προημιτελικό αγώνα (μετράει 8-0)

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 14 (1), Νίκολς, Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 22 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5 (1), Φελντέιν, Γκιστ 6, Μπουρούσης 13 (1), Καλάθης 4.

Φενέρμπαχτσε: Ούντο 22, Αντιτς 3 (1), Μπογκντάνοβιτς 25 (5), Σλούκας 5 (1), Βέσελι 2, Κάλινιτς 7 (1), Ντίξον 14 (3), Ντατόμε 2.

n Στην άλλη προημιτελική σειρά, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ δυσκολεύτηκε απίστευτα με την Μπασκόνια. Με βολές του Χάινς στο φινάλε νίκησε 84-82 και έκανε επίσης το 2-0.