Ο μεγάλος στόχος

Τώρα που το αγωνιστικό κομμάτι έληξε όπως το ονειρεύονταν όλοι στον Ολυμπιακό, ο επικεφαλής της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το στίγμα του: μένει στην ΠΑΕ, συνεχίζει και προφανώς έχει στον νου του την ανοικοδόμηση του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα. Ο στόχος του είναι να κατακτήσει κι άλλους τίτλους, αλλά το θέμα είναι πώς θα το πετύχει; Αλλάζοντας προπονητές όπως συνέβη φέτος, όταν η χρονιά πήγε στραβά από την αρχή με τα λάθη στις επιλογές προπονητή και ποδοσφαιριστών; Ισως επεδίωξε να περάσει μήνυμα αμέσως μετά την οριστικοποίηση της πρωτιάς στη βαθμολογία και της κατάκτησης νέας κορυφής και τίτλου. Ο Ολυμπιακός αρχίζει νωρίς το ερχόμενο καλοκαίρι τις υποχρεώσεις του, συνεπώς πρέπει να ετοιμαστεί γρήγορα. Τα μερεμέτια μπορούν να περιμένουν. Αρα, γρήγορα γρήγορα ξεκάθαρο τοπίο στο θέμα του προπονητή, με τον αξιόλογο Τάκη Λεμονή να έχει τις πιθανότητές του και να είναι άδικο για τον ίδιο να κρίνεται από τη ρεβάνς με την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Και βέβαια με ξεκαθάρισμα αναφορικά με το πώς θα στελεχωθεί το ρόστερ, γιατί αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, καλά τα λαχεία στις μεταγραφές, απαιτούνται όμως και παίκτες-ονόματα, από αυτούς που έρχονταν στο Λιμάνι τα παλαιότερα χρόνια. Ακόμη και σε δύσκολες εποχές όπως η τωρινή και με τα θέματα φορολογίας υπαρκτά, λύσεις και επιλογές θαυμάσιων σε αξία παικτών πάντα θα υπάρχουν. Η ρότα αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετική για τον Μαρινάκη και το υπονόησε σαφέστατα.

Φήμες που σέρνονται

Το να αμφισβητείται η ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο χορτάρι σημαίνει ότι κάποιοι φορούν χρωματιστά γυαλιά. Και με τα φετινά δεδομένα ήταν καταφανώς καλύτερος και στην αρχή, στον πρώτο γύρο δηλαδή, όταν κατά πολύ κρίνονται οι τίτλοι και εξασφαλίζονται μεγάλες διαφορές στην ελληνική Λίγκα, κατατρόπωσε τους αντιπάλους του. Ναι, όσοι ήθελαν να τον κοντράρουν, κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου. Ωστόσο, για να τα βλέπουμε όλα, υφίστανται ορισμένες εκκρεμότητες που πρέπει να ξεδιαλύνουν. Αρχικά η εκδίκαση ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ της υπόθεσης για όσα συνέβησαν μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ. Κατά δεύτερο λόγο, να πέσει φως στο Ολυμπιακός – Πλατανιάς, καθώς ο πρόεδρος του Πλατανιά Μανώλης Μαθιουλάκης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό κι αποκάλυψε πως έχει στα χέρια του έγγραφο από την Εισαγγελία Πειραιά για γεγονότα που συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του δέχθηκαν επίθεση στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Το ζήτημα φαντάζει απλό: διαθέτει κάμερες το πλέον σύγχρονο γήπεδο της χώρας; Αν ναι, τότε αυτές μπορούν να «μιλήσουν» και όχι να σέρνονται διάφορες φήμες.

Κλάση

Αρκούν περίπου 15’ για να δείξει κάποιος την υψηλή του ποιότητα; Αν λέγεται Σέρχιο Αραούχο, ασφαλώς η απάντηση είναι καταφατική. Ο αργεντινός κυνηγός της ΑΕΚ αποτελεί το σημείο αναφοράς της ομάδας από τον Ιανουάριο και μετά. Σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το ζήτημα δεν είναι αν μείνει. Αλλά σε περίπτωση που αποχωρήσει, με ποιον τρόπο θα αντικατασταθεί. Γιατί ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά και οι διοικητικοί (πρέπει να) το γνωρίζουν.