«Θα πρέπει όλοι οι αντίπαλοί μας να κάνουν υπομονή για άλλα 13-14 χρόνια, καθώς έχω δώσει υπόσχεση τουλάχιστον για 20 πρωταθλήματα. Ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί και μάλιστα αυτό θα αρχίσει να γίνεται σύντομα».

Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδας Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έκρυψε τη χαρά του για το 44ο πρωτάθλημα της ομάδας της καρδιάς του και μάλιστα 7ο συνεχόμενο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του προκατόχου του Σωκράτη Κόκκαλη.

«Ας χτυπάνε εμένα και όχι την ομάδα. Εγώ δεν πάω πουθενά. Αυτή είναι η πόλη μου, εδώ μεγάλωσα. Οσοι έχουν αναλάβει αυτήν την εργολαβία εναντίον του Ολυμπιακού να το ξέρουν. Εγώ είμαι εδώ για την ομάδα και είμαι στον Πειραιά και όσοι πολιτικοί, υπουργοί, λιμενικοί και αστυνομικοί βάζουν εμπόδια στην ομάδα να είναι καλά να χαίρονται την υγεία τους και να βλέπουν τον Ολυμπιακό να παίρνει πρωταθλήματα» είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που είχε φέτος την πιο δύσκολη χρονιά του στη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Μια χρονιά για την οποία βέβαια έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη καθώς, δεδομένου ότι δεν είχε εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στους ομίλους, οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν τον Αύγουστο.

Επίσης έφτασε στο σημείο να περάσουν πέντε (!) προπονητές από τον πάγκο, ενώ στη συνέχεια πώλησε μεγάλα αστέρια της ομάδας.

Ετσι, μπορεί ο τίτλος να είχε σε μεγάλο βαθμό εξασφαλιστεί (αγωνιστικά, καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή της δικαστικής απόφασης) λόγω της μεγάλης διαφοράς και των νικών στα ντέρμπι από τον πρώτο γύρο, αλλά η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό της περιόδου ήταν τραγική και έχασε την ευκαιρία για ακόμα καλύτερη πορεία στην Ευρώπη, ενώ έχει βρεθεί πλέον και με την πλάτη στον τοίχο στο Κύπελλο.

«Θα πάμε χωρίς πίεση να κάνουμε το παιχνίδι μας και ό,τι βγει. Είπα στους παίκτες ότι θέλω όταν φύγουν από το γήπεδο να είναι ικανοποιημένοι με την προσπάθειά τους» τόνισε ο Τάκης Λεμονής, που έφτασε τα τέσσερα πρωταθλήματα ως προπονητής (έχει συμμετοχή σε έξι) ισοφαρίζοντας τον μεγάλο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ έχει κατακτήσει και πέντε ως παίκτης του Ολυμπιακού.

«Πολύ μεγάλη υπόθεση γιατί φέτος ξεκίνησαν με φιλοδοξίες αρκετές ομάδες, αλλά εμείς τελικά το κατακτήσαμε γιατί δείξαμε χαρακτήρα στα δύσκολα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους προηγούμενους προπονητές» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.