«Εξω! έξω!». Ολο το γήπεδο προέτρεπε τον Τσόρι Ντομίνγκες να στείλει άουτ το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο 4-0 και ενώ είχε τελειώσει μαθηματικά το πρωτάθλημα (τουλάχιστον στο γήπεδο, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα αφαιρεθούν ή όχι 6 βαθμοί από τους πρωταθλητές).

Ο διαιτητής Τζήλος είχε υποδείξει μόλις το δεύτερο πέναλτι στη χρονιά για τους Ερυθρολεύκους (τη στιγμή που φέτος τους έχουν αρνηθεί οι ρέφερι τουλάχιστον 7-8 πέναλτι μαρς) και ο κόσμος αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. Ολο το γήπεδο αποδοκίμαζε έντονα την απόφαση και φώναζε στον Αργεντινό να αστοχήσει!

Σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους φέτος, οι Πειραιώτες επικράτησαν μόνο με 5-0 (21′ Μάριν, 24′ Ντα Κόστα, 29′ και 71′ Ντε Λα Μπέγια, 81′ Ντομίνγκες) του ΠΑΣ Γιάννινα ελέω Πασχαλάκη. Ο κίπερ των Ηπειρωτών έκανε πληθώρα επεμβάσεων (πάνω από 4-5 σωτήριες και αρκετές ακόμα πιο απλές) και είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο από τα πέντε γκολ τα δέχτηκε από αρχική απόκρουση που είχε κάνει και αδράνεια της άμυνάς του.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχοντας φορέσει τα συλλεκτικά τους μπλουζάκια που έγραφαν «Champions 2016-17, 44, 7 in a row» (επτά συνεχόμενα) διοργάνωσαν πάρτι τίτλου με 25.000 καλεσμένους, τους φίλους της ομάδας οι οποίοι τους αποθέωναν την ώρα που και αυτοί ανταπέδιδαν το χειροκρότημα προς την κερκίδα.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα (63′ Καμπιάσο), Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς, Μάριν (46′ Ελιουνούσι), Φορτούνης (46′ Ντομίνγκες), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Κούτρης, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68′ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Νικολιάς (89′ Καρανίκας), Βιντάλ (46′ Μαμπουλού), Γιάκος.