Την Κυριακή ολοκληρώνεται και τυπικά το πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής, ενώ ο τελικός Κυπέλλου είναι προγραμματισμένος για τις 6 Μαΐου.

Και όμως στον Ολυμπιακό, από το βράδυ της Κυριακής, όταν η ομάδα εξασφάλισε μαθηματικά σε αγωνιστικό επίπεδο το 44ο πρωτάθλημα (καθώς εκκρεμεί η δικαστική απόφαση με τις καταγγελίες για τις επιθέσεις από τον παρατηρητή του αγώνα Ολυμπιακού – ΑΕΚ και από παίκτες και παράγοντες του Πλατανιά), άρχισε ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά που πιθανότατα περιλαμβάνει μια σημαντική αλλαγή.

Ο γάλλος τεχνικός Ρεμί Γκαρντ δείχνει να είναι εδώ και καιρό ο εκλεκτός της διοίκησης (απλώς ήταν κάθετα αντίθετος στο να αναλάβει λίγο πριν από το φινάλε της περιόδου) και αναμένεται να αναλάβει το συντομότερο για να συμμετέχει ως βασικό πρόσωπο στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Η διοίκηση των πρωταθλητών για πρώτη φορά φαίνεται να φεύγει από το μοντέλο της Ιβηρικής Χερσονήσου (Ισπανία – Πορτογαλία) εμπιστευόμενη απόλυτα την κρίση των συνεργατών της Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντεστό και πάει στο γαλλικό μοντέλο, έστω και αν ο Γκαρντ δεν έχει τις περγαμηνές σε επιτυχίες, ιδιαίτερα εκτός Γαλλίας. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να καθορίσει το μεταγραφικό πλάνο, καθώς δεν είναι μόνο το υπάρχον υλικό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο νέος τεχνικός, αλλά και οι μεταγραφές που θα γίνουν. Υπάρχουν και σχεδόν δύο ντουζίνες δανεικοί παίκτες, κάποιοι εκ των οποίων μπορούν να σταθούν στην ομάδα, αλλά τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο νέος προπονητής με τους συνεργάτες του.

Ηδη πάντως οι Πειραιώτες έκλεισαν τον 22χρονο Λεονάρντο Κούτρη από τα Γιάννινα, που είχε μια πολύ καλή χρονιά, ενώ παλαιότερα είχε απασχολήσει το πανελλήνιο ως παίκτης του Εργοτέλη, όταν τον είχαν… πετάξει σαν σακί με πατάτες οι τραυματιοφορείς στη Λάρισα!

n Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όσον αφορά το θέμα με τις κάμερες, τόνισε χθες: «Το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του αγώνα και οι κάμερές του ελέγχονται απολύτως από την Αστυνομία που έχει όλο το υλικό. Ο,τι προβλέπει ο αθλητικός νόμος και οι βουλές της ΓΓΑ να καταγράφεται σαν υλικό, καταγράφεται από τις κάμερες που ελέγχει απολύτως και μόνον η Ελληνική Αστυνομία. Αυτό που ζητήθηκε από την Καραϊσκάκης ΑΕ και όχι από την ΠΑΕ, είναι αν υπάρχει επιπλέον υλικό από τις κάμερες καταγραφής του Σταδίου, που δεν έχουν σχέση με το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας».