Λόγος μπόλικος γίνεται τα τελευταία 24ωρα για το σύστημα ελέγχου μέσω καμερών που λειτουργεί στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικά κυκλώματα, ένα αρκετά παλαιό που λειτουργεί από το 2004 και ένα σχετικά πρόσφατο που εγκαταστάθηκε πριν από λίγα χρόνια και το χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Η «Ομάδα» ζήτησε από τον αρμοδιότερο όλων να καταθέσει την άποψή του και είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καραϊσκάκης ΑΕ, Βασίλης Βασιλειάδης, ήταν απολύτως κατατοπιστικός: «Το σύστημα που χειρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του γηπέδου, στο μπουθ της Αστυνομίας. Εμείς δεν έχουμε ούτε κλειδί! Αυτό πρέπει να το τονίσω. Ολα τα χειρίζεται η Αστυνομία και ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα δικαίωμα. Κάμερες υπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο και σε όλες τις “μπούκες”, στις θύρες. Το δεύτερο σύστημα υπάρχει από το 2004, από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι για την ασφάλειά μας και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Οι συνολικές του κάμερες είναι 64, αλλά δεν υπάρχει δικαίωμα καταγραφής. Εμείς δεν είχαμε καμία συμμετοχή και απλά το κληρονομήσαμε. Αν η ΓΓΑ ήθελε να βάλει παραπάνω, 200 κάμερες ας πούμε, μπορούσε να το κάνει. Δικαίωμα να καταγράψουμε δεν έχουμε, αλλά οι νομικές υπηρεσίες κινούν τις διαδικασίες για άδεια ώστε να είναι νόμιμη η καταγραφή. Συντηρούμε με τον καλύτερο τρόπο την εγκατάσταση και το κάνουμε όπως δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο γήπεδο της Ελλάδας. Πουθενά! Οχι και να τα ακούμε από πάνω. Μπορεί, δηλαδή, να έχουμε ευθύνη που η Αστυνομία δεν έχει κάμερα στη φυσούνα, στη μεικτή ζώνη και στα αποδυτήρια; Δεν σχεδιάσαμε εμείς κανένα σύστημα, εμείς το βρήκαμε». Και είναι γεγονός ότι ο Βασιλειάδης και οι συνεργάτες του πασχίζουν να έχουν σε λειτουργία μια άρτια εγκατάσταση.

Αναμονή εξελίξεων

Με την κατάθεση των υπομνημάτων Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για την περιβόητη υπόθεση όσων συνέβησαν μετά τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στους Κόκκινους και την ΑΕΚ τη Μεγάλη Πέμπτη, είχαμε ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ. Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ βγαίνει από μέρα σε μέρα, εκτός αν υπάρξει καθυστέρηση εν αναμονή εύρεσης υλικού από τις κάμερες. Χωρίς αυτό να είναι βέβαιο ότι θα προκύψει, αλλά όπως και να ‘χει, η απόφαση θα κρίνει πολλά.

Ρουμανία

Στα Βαλκάνια φαίνεται ότι αναζητεί μεταγραφικούς στόχους ο ΠΑΟΚ. Σύμφωνα, λοιπόν, με γειτονικά Μέσα, ενδιαφέρον υπάρχει για τον Κόμαν, έναν ηλικίας 19 ετών αριστεροπόδαρο εξτρέμ. Μάλιστα, τις επαφές κάνει ο Λούμπος Μίχελ και αυτό σημαίνει ότι όντως πρόκειται για υπαρκτή περίπτωση.

Επεισόδιο

Περιστατικό που δεν συνηθίζεται συνέβη σε ματς του περασμένου διημέρου: παίκτρια του Ατρομήτου κατηγόρησε τον βοηθό διαιτητή της συνάντησης με την Ολυμπιάδα για βιαιοπραγία και σεξουαλική παρενόχληση. Κάτι ειπώθηκε από την εξέδρα, έγινε παρεξήγηση γιατί η αθλήτρια απάντησε και ο διαιτητής θεώρησε ότι απευθυνόταν σε εκείνον και τελικά στα αποδυτήρια έφτασαν… πολύ κοντά! Με κατάληξη να κάνουν ο ένας στον άλλον μηνύσεις.