Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε στην Κωνσταντινούπολη να κοντράρει τη Φενέρμπαχτσε και το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού επιβεβαιώθηκε.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός βυθίστηκε στην Αθήνα και πνίγηκε στην Πόλη από μια ομάδα που ήταν καλύτερη, πιο μαχητική και έτοιμη (πνευματικά και αγωνιστικά) για μια τέτοια σειρά αγώνων. Το 79-61 της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ολοκλήρωσε το δεύτερο συνεχόμενο sweep («σκούπισμα» με 3-0) που γνωρίζει ο Παναθηναϊκός και αντίστοιχα το τρίτο σερί της Φενέρμπαχτσε, μετά τη Μακάμπι (2015) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (2016).

Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά η τουρκική ομάδα δεν έχει το πλεονέκτημα έδρας και αυτό κάνει ουσιαστικά μεγαλύτερο το επίτευγμά της και ουσιαστικά πιο οδυνηρό τον αποκλεισμό για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Ο καταλανός προπονητής προσπάθησε να αναστρέψει την αγωνιστική κατάσταση που είχε επιβάλει η πρωταθλήτρια Τουρκίας ύστερα από τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ, αλλά οι κινήσεις που έκανε άλλες δεν αρκούσαν και άλλες τον πρόδωσαν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερό ότι βγήκε χθες στο παρκέ της Ulker Arena αποφασισμένος να είναι πιο μαχητικός και με τη θέληση οι σέντερ του να βάλουν το κορμί τους για επαφές και σκληρό παιχνίδι. Ο Μπουρούσης αγωνίστηκε μόλις 3 λεπτά, όμως η επιλογή του Πασκουάλ δεν έφθανε διότι οι Σίνγκλετον, Γκιστ, Γκάμπριελ εκμεταλλεύτηκαν ελάχιστα missmatch και γιατί τα σουτ τριών πόντων δεν έβρισκαν στόχο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Παναθηναϊκός, μολονότι είχε περισσότερες κατοχές (από επιθετικά ριμπάουντ και κλεψίματα), να είναι πίσω στο σκορ (37-30 ημ). Ο προπονητής των Πρασίνων επέλεξε στο δεύτερο μέρος να παίξει το τελευταίο χαρτί του χωρίς τον Νικ Καλάθη (έπαιξε μόλις 3 λεπτά στο 2ο), όμως τα τρίποντα δεν ήταν ούτε και τώρα εύστοχα και η Φενέρ είχε «πνίξει» τον Τζέιμς (8 π. με 0/8 τρ). Το 21% (5/24 τρ.) για εκτός έδρας ματς είναι κακό ποσοστό. Για ομάδα που παίρνει τους πόντους της πίσω από τη γραμμή των 6μ75 είναι κάκιστο. Χωρίς εναλλακτική λύση στη θέση του σέντερ και του πλέι μέικερ ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε άλλη πράγματα να δοκιμάσει. Επιχείρησε στην αρχή της τελευταίας περιόδου να βρει σκορ με πεντάδα ανάγκης (Καλάθης, Φελντίν, Νικολς, Φώτση, Σίγκλεντον) αλλά το ρίσκο αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί της Φενέρ που πήρε μια μεγάλη νίκη, ακόμη και με τον Μπογκντάνοβιτς σε κακή βραδιά.