Δεν πήρε ποτέ κάποια απόφαση ενασχόλησης. Οι πανεπιστημιακές σπουδές του Αιμιλιανού Σταματάκη ήταν στο θέατρο και στη συνέχεια η ειδίκευσή του μέσω της Δραματικής του Ωδείου Αθηνών ήταν στην υποκριτική. Ηταν κάτι που συνέβη φυσιολογικά και αβίαστα.

«Συνειδητοποιώ πως κάθε δουλειά είναι ξεχωριστή, μια μοναδική εμπειρία, ένα ταξίδι. Αυτό όμως που για μένα θα μείνει αξέχαστο είναι τα χρόνια της Δραματικής Σχολής. Η συνεργασία με τους συναδέλφους μου και η καθοδήγηση των δασκάλων μου με συνοδεύουν πάντα και για πάντα» λέει ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον ρόλο του Τσε στο μιούζικαλ «Εβίτα» που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Η πρώτη μου συνάντηση με το έργο έγινε στο Λονδίνο. Οι ηθοποιοί που ενδιαφέρονται να κυνηγήσουν ακροάσεις στο εξωτερικό θα πρέπει να έχουν τις βασικές αντίστοιχες γνώσεις ρεπερτορίου. Η «Εβίτα» είναι πλέον κλασικό έργο του αγγλικού μιούζικαλ και δεδομένου ότι ο Τσε ανήκε στους ρόλους που μου κινούσαν το ενδιαφέρον, άρχισα για πρώτη φορά να το επεξεργάζομαι, τουλάχιστον μουσικά. Το έργο έχει στηριχθεί στη ζωή ενός ιστορικού προσώπου, της Εύα Περόν. Παρ’ όλα αυτά κεντρικός στόχος ενός μιούζικαλ, κυρίως δε ενός δημιουργού όπως ο Αντριου Λόιντ Γουέμπερ, είναι η διασκέδαση η φαντασμαγορία και η μουσική μέθεξη του κοινού με έναν κόσμο κάπως πιο μαγικό από την πραγματικότητα. Λέγοντας αυτά, προφανώς δεν μιλάμε για ένα έργο ιστορικά ακριβές, αλλά μάλλον για μια ιστορία που φέρνει ένα δυναμικό λαϊκό κορίτσι από τις φτωχικές γειτονιές της Αργεντινής στο υψηλότερο σημείο ενός προεδρικού μεγάρου, να λατρεύεται από χιλιάδες ανθρώπους σαν μια αγία. Οι φόβοι, τα υλικά ή ηθικά εμπόδια και τα πολιτικά

παιχνίδια είναι όλο το ενδιάμεσο ταξίδι».

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αιμιλιανός παίζει σε μιούζικαλ. Η ξεχωριστή παρουσία και οι εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες που επέδειξε στο μιούζικαλ «Οι καμπάνες του Edelweiss» στο πλευρό της Αννας Βίσση τού έδωσαν το εισιτήριο για το εξωτερικό. Πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ «Joseph and the Amazing Technicolor» που περιόδευσε φέτος σε όλη τη Βρετανία, από όπου και ήρθε για να ερμηνεύσει τον εμβληματικό ρόλο του Τσε στην «Εβίτα».

Επίδαυρος. «Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης με σύνθεση του Νίκου Κυπουργού και λιμπρέτο του Δημοσθένη Παπαμάρκου θα σκηνοθετήσει ένα πολυσύνθετο μουσικό θεατρικό εγχείρημα. Η “Ειρήνη” του Αριστοφάνη είναι μια παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που θα γίνει σε συνεργασία με την Καμεράτα. Θα ερμηνεύσω τον ρόλο του Πολέμου πλάι στον Τζίμη Πανούση (Τρυγαίος), τον Τάση Χριστογιαννόπουλο (Ερμής) και την Ειρήνη Καράγιαννη (Ειρήνη)».

info

«Εβίτα» των Τιμ Ράις και Αντριου Λόιντ Γουέμπερ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 34, τηλ. 210-4133.310) από 3/5. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας. Πρωταγωνιστούν οι Νάντια Μπουλέ, Αιμιλιανός Σταματάκης, Μιχάλης Ψύρρας, Αλεξ Οικονόμου, Μαρία Δελετζέ, Ιαν Στρατής, Αρης Πλασκασοβίτης.