Οι παλιοί γνώριμοι της μεγάλης κατηγορίας ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή. Κι η πρώτη που έκανε το μεγάλο βήμα είναι η Παναχαϊκή, καθώς τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ, έχοντας διαφορά 13 βαθμών από τους ΠΑΟ Βάρδας και Χαλκίδα.

Ο ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ. Κι όλα αυτά σε μια ομάδα η οποία στην αρχές του περασμένου Αυγούστου δεν είχε ούτε προπονητή αλλά ούτε και ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Ηταν τότε που ανέλαβε την πρωτοβουλία ο Κώστας Κατσουράνης μαζί με 15 πατρινούς επιχειρηματίες, οι οποίοι δημιούργησαν την Παναχαϊκή Συμμαχία, η οποία ανέλαβε να «τρέξει» την ομάδα και να την οδηγήσει ξανά στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Κώστας Κατσουράνης στη θέση του τεχνικού διευθυντή λοιπόν, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στον πάγκο και το ρόστερ γέμισε από ποδοσφαιριστές –κάποιοι έμπειροι με θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες, όπως ο Γιώργος Φωτάκης. Ο 35χρονος μέσος έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στο Αιγάλεω, στον ΠΑΟΚ, στη Λάρισα, στον Παναιτωλικό, ενώ έχει 13 συμμετοχές και με την εθνική ομάδα. Η Παναχαϊκή έχει την καλύτερη άμυνα στον όμιλό της, αλλά και γενικότερα στην Γ’ Εθνική (8 γκολ). Πρώτοι σκόρερ είναι ο 25χρονος Χρήστος Ελευθεριάδης (12 γκολ), ένας μεσοεπιθετικός με θητεία σε Καβάλα, Πιερικό, Εθνικό Γαζώρου και Νίκη Βόλου. Αλλα 9 γκολ έχει προσθέσει ο 30χρονος Δημήτρης Σιαλμάς, ένας επιθετικός με σημαντικές εμπειρίες από τη θητεία του σε Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ, Πλατανιά.

ΤΑ ΧΡΕΗ. Αυτό που περιμένουν πλέον οι άνθρωποι της Παναχαϊκής είναι η ρύθμιση στο θέμα των χρεών από τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσουν σε καλύτερη οργάνωση την ομάδα στην προσπάθεια για επιστροφή στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία.

Την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ διεκδικούν πάντως και άλλες ομάδες με συμμετοχή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Στον 1ο όμιλο, ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Δόξα Δράμας, ενώ στον 4ο δίνουν τη μάχη της ανόδου Ιωνικός (54 β.) και Εργοτέλης (52), με την ομάδα της Κρήτης να έχει ένα ματς λιγότερο. Τέλος, πολύ κοντά στην άνοδο από τον 2ο όμιλο είναι ο Απόλλων Λάρισας.