Σαντάμ δεν υπάρχει πια. Υπάρχει όμως ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Korea Times», ο ηγέτης των Βορειοκορεατών έδωσε εντολή στον επικεφαλής της επιτροπής Αθλητισμού της χώρας όταν επιστρέψει η αποστολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να έχει στις αποσκευές της τουλάχιστον 5 χρυσά και άλλα 12 μετάλλια.

Η συγκομιδή ήταν τελικά μικρότερη. Δύο χρυσά, τρία αργυρά και δύο χάλκινα.

Σύμφωνα με τον Τοσιμίτσου Σιγκεμούρα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Waseda στο Τόκιο, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ θα ανταμείψει όσους κατέκτησαν μετάλλια με καλύτερα σπίτια, μεγαλύτερες μερίδες φαγητού, ένα αυτοκίνητο».

Οσοι κατά τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας δεν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πιθανόν να τιμωρήθηκαν ακόμα και με καταναγκαστική εργασία σε ανθρακωρυχεία. Ο ανεπίσημος εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ Κιμ Μιονγκ Τσολ επέμεινε πως οι αθλητές θα αντιμετωπίζονταν ως ήρωες.

Μια από τις πιο περίεργες περιπτώσεις δυνάμει τιμωρίας εκδηλώθηκε τη σεζόν 1998-99. Ο τότε ιδιοκτήτης της Γουίμπλεντον Σαμ Χάμαμ έθεσε ως όρο στα συμβόλαια των παικτών πως αν ηττηθούν στη διάρκεια της χρονιάς με πέντε γκολ διαφορά τότε θα υποχρεώνονταν να παρακολουθήσουν όπερα και να φάνε σπεσιαλιτέ ενός λιβανέζικου εστιατορίου που περιελάμβανε αμελέτητα,   έντερα και μυαλά προβάτου. Η βουλιμική εξουσία δεν εξαντλείται ποτέ σε ιδέες.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. Ο ωμός κυνισμός είναι ένα από τα προϊόντα που δεν πωλούνται ποτέ στις εκπτώσεις.

Ενδεκα παίκτες της ομάδας Σπόρτινγκ Ουνιόν από την Μπουρκίνα Φάσο, η οποία ελέγχεται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αναγκάστηκαν να ξυρίσουν τα κεφάλια τους και να οδηγηθούν στη φυλακή γιατί ηττήθηκαν σε ένα καθοριστικό παιχνίδι τη σεζόν 1998-99.

Τον επόμενο χρόνο τα μέλη της εθνικής της Ακτής του Ελεφαντοστού οδηγήθηκαν σε στρατόπεδο λόγω του πρόωρου αποκλεισμού τους από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Το καθεστώς είχε ανακοινώσει πως τους έθεσε υπό κράτηση για το καλό τους, για να τους… προστατεύσει από την οργή των φιλάθλων.