Ιστορία έγραψε η Ντόρτμουντ στο γερμανικό ποδόσφαιρο με τη νίκη της με 3-2 επί της Μπάγερν στο Μόναχο.

Οι Κιτρινόμαυροι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, επίδοση μοναδική για τη διοργάνωση. Στις 27 Μαΐου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο με αντίπαλο την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Για την Μπάγερν ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος αγώνας που δεν νικά, μία αρνητική επίδοση που τελευταία φορά συνέβη τον Απρίλιο του 2000!

Την αποθέωση στο μεταξύ γνώρισε ο Λιονέλ Μέσι στο πρώτο παιχνίδι της Μπάρτσα στο Καμπ Νου μετά τον θρίαμβο στο clasico.

Οι Μπλαουγκράνα συνέτριψαν με 7-1 την Οσασούνα με δύο γκολ του Αργεντινού. Οταν αντικαταστάθηκε προκλήθηκε σεισμός στο Καμπ Νου.

Η πιο σημαντική στιγμή του αγώνα πάντως ήταν όταν ο Μαστσεράνο, εκμεταλλευόμενος την απουσία των Μέσι, Σουάρες (δεν ξεκίνησαν) και Νεϊμάρ (τιμωρημένος), εκτέλεσε με επιτυχία πέναλτι σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της Μπάρτσα ύστερα από 319 παιχνίδια!

Μετά τη συντριβή της στο Καμπ Νου και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λεγανές επί της Λας Πάλμας με 3-0 επισφραγίστηκε ο υποβιβασμός της Οσασούνα.

Οι Μπλαουγκράνα συνεχίζουν να ισοβαθμούν στην κορυφή με τη Ρεάλ, η οποία νίκησε 6-2 εκτός έδρας τη Λα Κορούνια, παρά το γεγονός ότι ο Ζιντάν άφησε εκτός ομάδας τους Ρονάλντο, Κρος. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Μερένχες έχουν έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με τη Θέλτα.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Τότεναμ δείχνει έτοιμη να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Τα Σπιρούνια νίκησαν χθες την Κρίσταλ Πάλας με 1-0 και μείωσαν ξανά στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Ηταν η όγδοη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1960!

Νίκη και για την Αρσεναλ με 1-0 επί της Λέστερ, αποτέλεσμα που της επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι μπορεί να πλασαριστεί τελικά στην πρώτη τετράδα.

n Τον επίλογο στην καριέρα του Τζόι Μπάρτον γράφει ουσιαστικά η αγγλική ομοσπονδία με την απόφασή της να τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή της Μπέρνλι με 18 μήνες αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα με το άθλημα. Του επέβαλε επίσης βαρύ χρηματικό πρόστιμο 30.000 στερλινών (περίπου 35.000 ευρώ). Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής παραβίασε τους κανόνες περί στοιχηματισμού ποντάροντας σε 1.260 αθλητικά γεγονότα τη δεκαετία 2006-2016.

Οπως παραδέχθηκε ο ίδιος στην απολογία του, σε μία περίπτωση είχε ποντάρει πως θα ανοίξει το σκορ, ενώ σε αρκετές άλλες όταν δεν αγωνιζόταν, ποντάριζε σε ήττα της ομάδας του.

n Εφοδο στα γραφεία της Γουέστ Χαμ και της Νιούκαστλ πραγματοποίησαν οι άνδρες της υπηρεσίας καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος της Βρετανίας. Κατασχέθηκαν αρχεία, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, ενώ συνελήφθησαν ποδοσφαιρικοί παράγοντες ως ύποπτοι για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν επίσης στην Τσέλσι αλλά και στην άλλη πλευρά της Μάγχης, στη Γαλλία.

n «Κάθε εβδομάδα υπάρχουν παιχνίδια στην Γ’ και την Δ’ κατηγορία που χειραγωγούνται» δήλωσε ο επικεφαλής της ισπανικής λίγκας Χαβιέρ Τέμπας, προκαλώντας πολλά ερωτήματα στο ακροατήριό του.

n Η χρήση βίντεο που θα βοηθήσει τους διαιτητές να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις, το περίφημο σύστημα VAR, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.