Την πρόθεσή του να εμπλακεί περισσότερο στις συνομιλίες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Daily Mirror» με αφορμή την εικοστή επέτειο από τη σαρωτική του νίκη επί του Τζον Μέιτζορ στις εκλογές του 1997.

Ο 63χρονος Μπλερ είπε ότι θα συζητήσει με τους ψηφοφόρους τις ανησυχίες του για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η αποχώρηση της χώρας του από την ενιαία αγορά. «Η υπόθεση του Brexit μού δίνει ένα κίνητρο να αναμειχθώ περισσότερο στην πολιτική» δήλωσε. «Πρέπει να βρωμίσει κανείς τα χέρια του, κι εγώ θα το κάνω».

Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, που διετέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός, πρόσθεσε πως η απόφασή του να κατεβεί και πάλι στην πολιτική – αλλά όχι και να είναι υποψήφιος στις εκλογές – δεν οφείλεται μόνο στο Brexit. «Ζούμε σε έναν κόσμο που καθορίζεται από την αλλαγή. Υπάρχουν πολιτισμικές εντάσεις, ο κόσμος ανησυχεί για τη μετανάστευση, για τον τρόπο που αλλάζει η κοινότητά του, για τις δουλειές του…».

Ο Μπλερ αναγνωρίζει ότι η επιστροφή του στην πολιτική δεν θα αρέσει σε όλους. «Αλλά έχω παθιαστεί, δεν θέλω να ζήσουμε αυτή την ιστορική περίοδο και να παραμείνω σιωπηλός».