Ανοίγει ο δρόμος για τις συζητήσεις, τις επόμενες εβδομάδες, για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, επισήμανε, μέσω Twitter, o πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Συγκεκριμένα, ο Ντεϊσελμπλούμ ανέφέρει τα εξής: «Καλωσορίζω την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας στο πακέτο πολιτικής. Το πακέτο αυτό θα συμπληρωθεί με τις συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

«Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», τόνισε από την πλευρά της την Τρίτη η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά «επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα», άρα ανοίγει ο δρόμος προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και συμπλήρωσε πως υπάρχει μια «ξεκάθαρη σειρά γεγονότων» ως προς τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους τις επόμενες εβδομάδες. Η ίδια προσέθεσε ότι το επόμενο σημαντικό «πολιτικό βήμα» είναι το Eurogroup της 22ας Μαΐου.