#mnimonio4. Οι λογαριασμοί twitter των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ είχαν γεμίσει χθες με αυτό το hashtag και η χρήση του μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφή εντολή στους τομεάρχες του κόμματος να ξεκινήσουν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξηγώντας στην κοινωνία ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος φέρνουν το τέταρτο Μνημόνιο χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση και επιβαρύνοντας τους πολίτες με περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στη σύσκεψη των τομεαρχών τον οδικό χάρτη της αντιπολιτευτικής στρατηγικής μετά τη συμφωνία. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψηφίζει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Το στίγμα της σκληρής τακτικής που θα επιμείνει να ακολουθεί η Πειραιώς είναι καθαρό: «Το τέταρτο Μνημόνιο αποτελεί κοινό επίτευγμα Τσίπρα και Καμμένου και φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή τους. Πρόκειται για μία εθνική αποτυχία στην οποία δεν θα συνεργήσουμε», ήταν το αυστηρό σχόλιο Μητσοτάκη που σηματοδοτεί τον νέο κύκλο σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

Πόλεμος στη Βουλή. Η «μάχη των μαχών», όπως χαρακτηρίζεται από την Πειραιώς η αντιπαράθεση στη Βουλή κατά την ψήφιση των νέων μέτρων, είναι το επόμενο σημείο στο οποίο εστιάζει ο γαλάζιος σχεδιασμός. Η γαλάζια ηγεσία έχει ζητήσει από τους βουλευτές να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον πόλεμο με στόχο να κονιορτοποιηθεί η κυβερνητική επιχειρηματολογία και να αντιληφθεί η κοινωνία κάθε αρνητική πτυχή της συμφωνίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ προϊδέασε για τους υψηλούς τόνους στο Κοινοβούλιο κατηγορώντας τον κυβερνητικό συνασπισμό πως τα μέτρα είναι 8,5 φορές περισσότερα απ’ όσα προέβλεπε το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη και προσθέτοντας πως «αυτοί που υπόσχονταν τη 13η σύνταξη, τώρα κόβουν και τη 12η».