Θα το έχετε παρατηρήσει ότι ο Γιώργος Καμίνης ανεβάζει συνεχώς στροφές για την κατάσταση στην Αθήνα. Βλέποντας λογαριασμό 15.000 ευρώ της ΕΥΔΑΠ για κτίριο που τελεί υπό κατάληψη, άστραψε και βρόντηξε και έκανε γνωστό ότι στέλνει τον λογαριασμό στους αρμοδίους Μουζάλα και Τόσκα, που δεν κάνουν κάτι για τις καταλήψεις.

Ο Καμίνης δικαιούται να το κάνει γιατί για το Προσφυγικό έχει βάλει πλάτη στην κυβέρνηση. Παραχώρησε 37 στρέμματα στον Ελαιώνα και τώρα φιλοξενούνται εκεί 2.200 πρόσφυγες, ενώ νοικιάζει περίπου 300 διαμερίσματα σε ισάριθμες οικογένειες, με έξοδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο δήμαρχος πιστεύει ότι, αν και τουριστικά η Αθήνα απογειώνεται, εν τούτοις στα ζητήματα ασφάλειας υποχωρεί.

Τις προηγούμενες ημέρες κάλεσε στο δημαρχείο όλους τους παραγωγικούς φορείς και τα πανεπιστήμια της πόλης και κάθησαν γύρω από ένα τραπέζι (να φανταστείτε πήγε μέχρι και ο Μίχαλος, παρά το γεγονός ότι ο Καμίνης τον τρέχει στα δικαστήρια για τη χρήση του ανακαινισμένου από τον δήμο κτιρίου της οδού Αμερικής, το οποίο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εν μια νυκτί ξεκλείδωσε και εγκατέστησε σεκιούριτι).

«Δεν σας κάλεσα να πούμε τον πόνο μας, αλλά να κάνουμε σαφές προς την κυβέρνηση ότι αν δεν μειωθούν τα φαινόμενα ανομίας και μικρής εγκληματικότητας, το πλεονέκτημα αυτό η Αθήνα θα το χάσει» τους είπε ο Καμίνης.

Το κοντέινερ στα Εξάρχεια

Την επομένη ημέρα, μάλιστα, την Πέμπτη, τα είπε σταράτα και στους εκπροσώπους των κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής), τους οποίους κάλεσε στην Πλατεία Κοτζιά. Ο Νίκος Τόσκας απέφυγε τη συνάντηση και έστειλε τον γενικό γραμματέα Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη, παλιό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ. Μαθαίνω ότι η συνάντηση δεν πήγε άσχημα και ότι τα κόμματα θα στείλουν πρόσκληση στον δήμαρχο να ενημερώσει τη Βουλή.

Ωστόσο, μαθαίνω επίσης ότι το καλύτερο έγινε μετά τη συνάντηση. Ο γεννικός γραμματέας του υπουργείου ρωτήθηκε για την απομάκρυνση του περιβόητου κοντέινερ της Πλατείας Εξαρχείων. «Αν ζητηθεί από τον δήμο, η Αστυνομία θα συνδράμει». «Γιατί δεν το έχει ζητήσει;» απόρησαν οι δημοσιογράφοι. «Στρατηγέ, μήπως γνωρίζετε;». «Δεν γνωρίζω» απάντησε αυθόρμητα ο ένστολος που συνόδευε τον Αναγνωστάκη.

«Σας διαβεβαιώνω ότι το έχουμε ζητήσει» ακούστηκε από το βάθος της αίθουσας η φωνή του Καμίνη, ο οποίος σιγά μη δεν παρακολουθούσε με την προσήκουσα προσοχή τέτοιες δηλώσεις… «Ωραία, τότε διορθώνω την απάντησή μου και λέω ότι εφόσον ο δήμος το έχει ζητήσει, θα συνδράμουμε» απάντησε ετοιμόλογα ο γενικός.