Ως το πιο γλυκό πρωτάθλημα επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τον 44ο (και 7ο συνεχόμενο) τίτλο των Ερυθρολεύκων.

Οχι μόνο επειδή ισοφαρίστηκε το αντίστοιχο ρεκόρ επί εποχής Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά γιατί ήταν στην πιο δύσκολη σεζόν με όλα και όλους κόντρα και παράλληλα τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια από ποτέ (14), αφού η σεζόν άρχισε τον Ιούλιο, ενώ η ομάδα έφτασε σε αλλαγή πέντε προπονητών!

Ομως οι Πειραιώτες δεν μένουν στους πανηγυρισμούς (που εκτυλίχθηκαν στα αποδυτήρια στο Αγρίνιο μετά το 2-0 επί του Παναιτωλικού στο τελευταίο ματς της χρονιάς με τα γκολ του Ντομίνγκες και του Ελιουνούσι), αλλά ετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις.

Πρώτα απ’ όλα του προπονητή Ρεμί Γκαρντ, που είναι και το μεγάλο φαβορί, και στη συνέχεια των τεσσάρων ελλήνων παικτών με τους οποίους ήδη έχουν συμφωνήσει οι πρωταθλητές Ελλάδας (Κούτρης, Μύγας, Ρισβάνης και Σιώπης).

Αλλωστε, ο στόχος μέχρι να φύγει η ομάδα για το Ζέεφελντ και την προετοιμασία είναι να έχει κλείσει τουλάχιστον το 70% του ρόστερ της νέας χρονιάς και η ομάδα να μην αναγκαστεί, όπως πέρυσι με τον Πάουλο Μπέντο, να κάνει το σύνολο σχεδόν των μεταγραφών της τον Αύγουστο.

Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει πολλούς δανεικούς και φυσικά ο νέος τεχνικός θα πρέπει να αποφασίσει και το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν.

Ο νυν τεχνικός Τάκης Λεμονής παραδέχτηκε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα για το μέλλον του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά γνώριζε από πριν ότι αναλάμβανε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού και το πρόσημο ήταν θετικό με το πώς παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια, ακόμα και στο Κύπελλο, χάνοντας την πρόκριση στον τελικό από την ΑΕΚ στο 90′ του επαναληπτικού ημιτελικού, όταν η κεφαλιά του Καρντόσο σταμάτησε στο δοκάρι. Δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί σε άλλο πόστο, ενώ επίκειται συνάντησή του με τον Μαρινάκη ίσως ακόμη και εντός της ημέρας!

«Ενας από τους καλύτερους παίκτες που έχω προπονήσει ποτέ, είναι απίστευτο αυτό που έγινε φέτος και είχε 12 δοκάρια. Χαίρομαι που οι συμπαίκτες του αναγνώρισαν τη συμμετοχή του στο πρώτο γκολ» τόνισε ο Τάκης Λεμονής για τον Παραγουανό (ο οποίος πάντως δεν αναμένεται να παραμείνει), που ακόμα και στον τελευταίο του αγώνα στο Αγρίνιο δεν σκοράρισε αλλά είχε πάλι άλλα δύο δοκάρια!

Από το πρώτο δοκάρι και το ριμπάουντ που πήρε ο Τσόρι Ντομίνγκες ήρθε το τελευταίο(;) γκολ του Αργεντινού με τον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι δεν ξέρει ακόμα το μέλλον του και θα περιμένει να τα πει με τη διοίκηση. Δείχνει ότι θέλει να παίξει ακόμα, αλλά ίσως και να επιστρέψει στη Ρίβερ Πλέιτ.

Κατάθεση Αποστολόπουλου και «διαζύγιο» με Ιβιτς

Ο Ιλια Ιβιτς, πρώην άσος και τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, είναι τώρα ατζέντης ποδοσφαιριστών και μιλώντας στον Σπορ FM ανακοίνωσε ότι διακόπτει άμεσα τη συνεργασία του με τον παίκτη του Πλατανιά Αλέξη Αποστολόπουλο, που έκανε ένορκη κατάθεση για ξυλοδαρμό εις βάρος των παικτών του Πλατανιά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Δεν μου είχε πει τίποτε και με ενημερώνει τώρα ότι ύστερα από 2-3 εβδομάδες πήγε και έκανε την κατάθεση. Πιστεύω πως λειτούργησε λάθος. Θεωρώ ότι οι παίκτες πρέπει να είναι πρωταγωνιστές στο γήπεδο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιβιτς.