Ποια είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική οδύνη που μπορεί να νιώσει μια ομάδα; Να χάσει μέσα από τα χέρια της το σημαντικότερο τρόπαιο, το Τσάμπιονς Λιγκ, στις καθυστερήσεις ή στη διαδικασία των πέναλτι;

Οποια κι αν είναι η απάντηση, η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να πει πως έχει νιώσει την απόλυτη οδύνη και μάλιστα με τον ίδιο αντίπαλο: τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το 2014 κρατούσε το ιερό δισκοπότηρο στα χέρια της μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η κεφαλιά – δυναμίτης του Σέρχιο Ράμος οδήγησε τον τελικό στην παράταση και τη Ρεάλ στο Decima. Πέρυσι, η Ατλέτικο κράτησε λίγο παραπάνω: μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι.

Στην ενδιάμεση χρονιά αποκλείστηκε ξανά από τη Ρεάλ στα προημιτελικά. Πώς μπορεί να αισθάνονται οι παίκτες των Ροχιμπλάνκος απόψε, όταν θα βρεθούν για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν απέναντι στον δήμιό τους; Οργή, φόβο, πόνο;

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο της Βασίλισσας το 2014 ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι και πέρυσι ως πρώτος προπονητής, προειδοποιεί πως ο πόνος των προηγούμενων ηττών θα δώσει ώθηση στην Ατλέτικο.

Ο Γάλλος προσπαθεί να πείσει τους παίκτες του πως πρέπει να αντιμετωπίσουν το ματς σαν να μην υπάρχει ρεβάνς. «Δεν είμαστε φαβορί. Είναι 50-50. Κάθε χρόνο η Ατλέτικο βελτιώνεται και πάντοτε μας κάνει δύσκολη τη ζωή» είπε ο Ζιζού στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Η αντίπαλος της Ρεάλ δεν είναι μόνο η Ατλέτικο, αλλά και η Ιστορία. Η Βασίλισσα θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα επί εποχής Τσάμπιονς Λιγκ που θα κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ενώ συνεχίζει να διεκδικεί και το πρωτάθλημα μετά την αγχώδη νίκη επί της Βαλένθια (2-1), που διατήρησε ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα (3-0) την Εσπανιόλ έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Την προηγούμενη φορά που είχε πετύχει αντίστοιχο νταμπλ ήταν τη σεζόν 1957/58 και ο Αλφρέδο ντι Στέφανο ήταν ό,τι είναι σήμερα ο Ρονάλντο για τους Μερένχες.

Αν η Ρεάλ χάσει έναν από τους δύο τίτλους, είναι πιθανόν ο Ζιζού να απολυθεί. Ο ίδιος απαντά πως είναι το μόνο πράγμα που δεν τον ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη στιγμή, αλλά ούτε γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Το μεγάλο πρόβλημα της Ατλέτικο στον αποψινό πρώτο ημιτελικό του Σαντιάγο Μπερναμπέου είναι η άμυνα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα πρέπει να πειραματιστεί για να καλύψει το δεξιό άκρο καθώς είναι τραυματίες οι Χιμένεθ, Χουανφράν και Βερσάλικο.

«Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι και η ομάδα αύριο (σήμερα) θα είναι στον αγωνιστικό χώρο» είναι η άποψή του. Από την Ιταλία διέρρευσε πως μετά τον επαναληπτικό ημιτελικό η Ιντερ έχει ζητήσει ραντεβού με τον Αργεντινό για να του καταθέσει την πρότασή της. Πιο πιθανό πάντως φαντάζει ο Σιμεόνε να φύγει για το Μιλάνο αν η Ατλέτικο κατακτήσει το τρόπαιο παρά αν αποκλειστεί από τη Ρεάλ.