Αποφασιστικός και αποτελεσματικός στο σερβίς και την επίθεση, ο ΠΑΟΚ έκανε το μπρέικ στο κλειστό του Ρέντη, νίκησε στο τάι-μπρεκ τον Ολυμπιακό 3-2 (20-25, 25-23, 25-22, 20-25, 15-13) και θέλει ακόμα μία νίκη (την Πέμπτη στην Πυλαία) για να πανηγυρίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στην Α1 βόλεϊ.

Ο ΠΑΟΚ είχε έναν εξαιρετικό σωματοφύλακα, τον Βραζιλιάνο Ντάντε, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο σερβίς και την κόντρα επίθεση. «Το τάι-μπρεκ είναι κάτι σαν τα πέναλτι στο ποδόσφαιρο. Χρειάζεται ψυχή. Είχαμε περισσότερη υπομονή και καλό σερβίς. Ο Ντάντε είναι ένας σπουδαίος παίκτης με παγκόσμιο και ολυμπιακό τίτλο. Το ήθελε πολύ και το έδειξε στο γήπεδο», είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χόρχε Ελγκέτα, ο οποίος πρόσθεσε ότι ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει: «Η σειρά έγινε 2-1, αλλά έχουμε κι άλλο παιχνίδι και δεν πήραμε ακόμα το πρωτάθλημα. Πρέπει να παίξουμε καλά για να νικήσουμε, διαφορετικά θα είναι δύσκολο και ίσως η σειρά να επιστρέψει εδώ. Το άγχος θα παίξει σημαντικό ρόλο, αλλά εμείς θα προσέξουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε σωστά».

Εκτός από τον Ντάντε (15 π.), ο Δημήτρης Γκαράς έκανε σπουδαία δουλειά στην υποδοχή, αποτελεσματικοί ήταν και οι Στάροβιτς (14/31 επ., 2 μπλοκ), Σαφράνοβιτς (11/26 επ., 3 άσοι). Ισως σε αυτό το σημείο να ήταν η διαφορά με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έγινε προβλέψιμος στην ανάπτυξη, καθώς ο Αγκάμεζ ήταν μόνος στην επίθεση (29 π., 26/44 επ.,1 άσος, 2 μπλοκ). Αρκετά ουσιαστικός στο τέταρτο σετ ήταν ο Ανδρέας Φράγκος σε σερβίς και υποδοχή.

«Εγιναν πολλά λάθη στο τάι-μπρεκ.Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε και πάλι πολύ καλά, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη στο τέταρτο ματς. Στο δεύτερο και το τρίτο σετ είχαμε περισσότερο άγχος και νευρικότητα απ’ ό,τι έπρεπε», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν.

Στο τέλος του ματς υπήρξε ένταση μεταξύ Αγκάμεζ και Ανδρεάδη, με τον κεντρικό του ΠΑΟΚ να ζητάει στη συνέχεια συγγνώμη. Από την εξέδρα πετάχτηκαν μπουκάλια ενώ ο ΠΑΟΚ κατήγγειλε πως άγνωστος έριξε κροτίδα στα αποδυτήρια της ομάδας.