Ηταν επόμενο να καταλήξουμε σε αυτό το σημείο: να τρέχουν όλοι και να μη φτάνουν προκειμένου να οργανωθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο τελικός που θα διεξαχθεί, ως γνωστόν, στον Βόλο. Ακριβώς δέκα χρόνια μετά το 2007, όταν είχαν αναμετρηθεί Λάρισα και Παναθηναϊκός στο Πανθεσσαλικό.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς συνέβη με τους τέσσερις εμπλεκομένους στο μεγάλο ραντεβού, τι ήθελαν, τι όχι και τι εν τέλει αποφασίστηκε.

Η ΑΕΚ εξαρχής είχε δείξει διάθεση να αγωνιστεί ακόμη και στο Καυτανζόγλειο. Δεν προέβαλε κάποιο ιδιαίτερο βέτο, αλλά συμφώνησε με τη συγκεκριμένη λύση, καθόσον η Κρήτη έπεφτε μακριά και η πρόσβαση του κόσμου θα ήταν δυσχερής. Ο ΠΑΟΚ, δίχως ασφαλώς να το γνωρίζει, φρόντισε να πατήσει σε ένα παλαιότερο αίτημα της ΑΕΚ, να μη διεξάγεται τελικός στην έδρα ενός εκ των δύο φιναλίστ. Το ΟΑΚΑ, αρέσει δεν αρέσει, αποτελεί έδρα της ΑΕΚ και από το ’94 η Ενωση είχε σηκώσει τους τόνους για να μην αντιμετωπίζει εκεί τον (τότε γηπεδούχο) Παναθηναϊκό! Ο ΠΑΟΚ ήθελε Βόλο, δηλαδή «να κοπεί στη μέση κατά το δυνατόν η απόσταση», ενώ ακούστηκε και το Γεώργιος Καραϊσκάκης, περισσότερο όμως ως ανέκδοτο…

Η ΕΠΟ έχει τις δικές της ευθύνες για τις τόσες ημέρες με τις τρανταχτές παλινωδίες. Η έδρα του τελικού πρέπει να ορίζεται από την αρχή και όχι μία εβδομάδα πριν, οι δύο αντίπαλοι να μη γνωρίζουν καλά καλά πού θα ταξιδέψουν. Η σύγχρονη εκδοχή της Ομοσπονδίας τα έκανε ελαφρώς θάλασσα, άκουσε τι ζητούν οι ομάδες, ενώ σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο. Αυτή διοργανώνει το ματς –όχι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Οσο για την Πολιτεία, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι τα δήθεν στολίδια που κληρονομήσαμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο τέτοια δεν είναι. Το Παμπελοποννησιακό δεν μπήκε καν στις κουβέντες των αρμοδίων, στο Παγκρήτιο διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις, ενώ ακόμη και το Πανθεσσαλικό είναι αμφίβολο αν διαθέτει κάμερες που να λειτουργούν, επαρκή εξοπλισμό και τουαλέτες σε μεγάλο κομμάτι των εξεδρών. Κατά τα λοιπά, ετοιμαζόμαστε για γιορτή!

Το σχέδιο

Πώς θα γίνει όμως η συνύπαρξη περίπου 23.000 θεατών σε ένα γήπεδο που μόνο μεγάλο δεν θεωρείται; ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πάρουν από περίπου 8.300 εισιτήρια με την ΕΠΟ να λαμβάνει παράλληλα κοντά στα 3.000 κομμάτια. Θα δημιουργηθεί και η λεγόμενη Νεκρή Ζώνη και έτσι θα κοπούν 2.000 εισιτήρια, κατά προσέγγιση. Η άφιξη των οπαδών θα γίνεται με πούλμαν και ο έλεγχος θα πραγματοποιείται έξω από την πόλη. Αυτό είναι το σχέδιο –ξαναλέμε, μακάρι το όλο εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία.

Φιέστα

Ο αριθμός 7 είναι ξεχωριστός για τον Ολυμπιακό και έτσι δεν θα μπορούσε η φιέστα για το 44ο πρωτάθλημα να μην είναι συνδεδεμένη με αυτό τον αριθμό.

Στις 7 Μαΐου, λοιπόν, την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα ο Ολυμπιακός θα κάνει τη φιέστα για να γιορτάσει το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Ολα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει επικυρωθεί η βαθμολογία – εντός της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις.