Γεννήθηκε – σύμφωνα με τα χαρτιά του – τον Δεκέμβριο του 1870. Εάν είναι όντως έτσι, ο Σοντιμέντζο από την Ινδονησία ήταν 43 ετών κατά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και 70 ετών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Σοντιμέντζο, γνωστός και ως Μπα Γκότο, πέθανε αυτήν την Κυριακή στην ηλικία των 146 ετών. Εκτιμάται ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Καπνιστής, ο Σοντιμέντζο πέθανε στο χωριό του αφότου είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 12 Απριλίου με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο ίδιος ωστόσο επέμενε να επιστρέψει στο σπίτι του προκειμένου να είναι με την οικογένειά του.

Το πρόβλημα με την πιστοποίηση της ηλικίας του Σοντιμέντζο, ώστε να αναγνωριστεί και επισήμως ως γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι ότι η καταγραφή γεννήσεων στην Ινδονησία ξεκίνησε στα 1900.

Ο εγγονός του δήλωσε στο BBC ότι όταν επέστρεψε στο σπίτι του από το νοσοκομείο, άρχισε να αρνείται την τροφή και το νερό. «Δεν ζητούσε πολλά. Ήθελε μόνα να είναι με την οικογένειά του», δήλωσε.

Ο Σοντιμέντζο αφήνει πίσω του πέντε παιδιά – από τις τέσσερις συνολικά συζύγους του. Είχε επίσης 12 εγγόνια, 17 δισέγγονα και δύο τρισέγγονα.