3/5/2017

Υψηλού επιπέδου διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας για τον καρκίνο του προστάτη εξασφαλίζει το πρωτοποριακό σύστημα υβριδικής απεικόνισης (Fusion Imaging) που εγκαταστάθηκε στο Τμήμα Γενικών Υπερήχων του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Η μέθοδος αυτή συνδυάζει την αμεσότητα και ευχρηστία της υπερηχοτομογραφίας με την αντικειμενική ακρίβεια των μεθόδων εγκάρσιας απεικόνισης (αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας). Συγκεκριμένα, εισάγει εικόνες από προηγηθείσα εξέταση πολυπαραμετρικής μαγνητικής τομογραφίας προστάτη σε ένα ειδικά εξοπλισμένο και διαμορφωμένο μηχάνημα υπερήχων. Με εξειδικευμένο σύστημα ηλεκτρονικής πλοήγησης, οι εισαχθείσες εικόνες συνδέονται με ακρίβεια με τις εικόνες που παράγονται σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της εξέτασης υπερήχων κι έτσι ο ιατρός μπορεί να αξιολογήσει αναλυτικότερα τις διαγνωστικές πληροφορίες, καθώς δίπλα σε κάθε υπερηχογραφική τομή εμφανίζεται στην οθόνη και η αντίστοιχη τομή της μαγνητικής τομογραφίας στην ίδια ανατομική θέση.

Με αυτή τη μέθοδοδίνεται η δυνατότητα, κατά τη διενέργεια καθοδηγούμενης με υπερήχους βιοψίας προστάτη, να γίνεται με εξαιρετική ακρίβεια και ασφάλεια η τοποθέτηση της βελόνας βιοψίας, καθώς παρέχεται επιπλέον καθοδήγηση από την αντίστοιχη εικόνα της μαγνητικής τομογραφίας.

Ο διευθυντής του Τμήματος Γενικών Υπερήχων των Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ κ. Γεώργιος Ζαχαρόπουλος επισημαίνει: «Στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάκοπης προσπάθειας του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για παροχή ιατρικών υπηρεσιών με τα πλέον εξελιγμένα και τελευταίας τεχνολογίας διαγνωστικά μηχανήματα, το Τμήμα Γενικών Υπερήχων είναι εξοπλισμένο με πρωτοποριακής τεχνολογίας μηχανήματα Υπερηχοτομογραφίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η εγκατάσταση του συστήματος υβριδικής απεικόνισης (Fusion Imaging) εξασφαλίζει τη δυνατότητα παροχής υψηλότατου επιπέδου διαγνωστικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, στο πεδίο της διαγνωστικής προσπέλασης του καρκίνου του προστάτη, στο οποίο επί σειρά ετών το Τμήμα μας πρωτοπορεί στον ελληνικό χώρο, μπορεί με τη νέα τεχνολογία να διαγιγνώσκει 30% περισσότερες περιπτώσεις κλινικά σημαντικών καρκίνων προστάτη, ενώ παράλληλα επιδιώκει να αυξάνει την ασφάλεια των εξεταζόμενων, μειώνοντας τον αριθμό των μη αναγκαίων βιοψιών».