Σε σίριαλ με «συντροφικά μαχαιρώματα» και «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» εξελίσσεται η υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τις πωλήσεις εισιτηρίων στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Την περασμένη Πέμπτη, διέρρευσε αρμοδίως ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι εισαγγελείς Διαφθοράς άσκησαν ποινικές διώξεις κατά 12 ατόμων της ΣΤΑΣΥ, βασιζόμενοι σε στοιχεία της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μάρης Ζεντέλη – Παπασπύρου, σύμφωνα με τα οποία το 2015 δεν αποδόθηκε από τη ΣΤΑΣΥ στον ΟΑΣΑ ποσό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ που αφορούσε πωλήσεις εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τη… διαρροή, μεταξύ των «12 διωχθέντων» βρίσκονται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας (νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ Νίκος Παπαθανάσης, που ήταν επικεφαλής της εταιρείας από το 2012 έως το 2015) αλλά και ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Γιώργος Θωμόπουλος, που διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Τις διώξεις επιβεβαίωσε αμέσως και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ενώ με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που περιελάμβαναν και το όνομα του Θωμόπουλου στην όλη υπόθεση (όχι τυχαία, λένε από τη ΣΤΑΣΥ) ζήτησε αμέσως –για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα –τις παραιτήσεις και του σημερινού ΔΣ της ΣΤΑΣΥ.

Η απάντηση που έλαβε χθες από τη διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση ήταν ένα ηχηρό «όχι». Μάλιστα, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ πέρασε στην αντεπίθεση, ανακοινώνοντας ότι «δεν έχει περιέλθει σε γνώση της ΣΤΑΣΥ η άσκηση καμιάς ποινικής δίωξης κατά του Γιώργου Θωμόπουλου, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Αύγουστο του 2016 και δεν θα μπορούσε να έχει καμία εμπλοκή με τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων».

Το αποκορύφωμα είναι ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προκαλεί πλέον ανοιχτά τον Σπίρτζη, διαμηνύοντάς του ότι τα μέλη της «συνεχίζουν απερίσπαστα το έργο τους». Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…