Με αφορμή την παρουσία της Λαϊκής Ενότητας στο Χίλτον την Πρωτομαγιά και το σχόλιό μου, έλαβα μια επιστολή από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ουδέποτε ως Υπουργός είχα δει οπουδήποτε τους θεσμούς. Το αντίθετο, η επίμονη άρνησή μου να τους δω, ήταν ένα από τα σημεία της εντονότατης αντιπαράθεσής μου με τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Πέραν αυτού, η φράση μου ότι το Χίλτον πρέπει να αποδοθεί στον λαό, ήταν σε αντιπαράθεση με την τωρινή κατάσταση, που έχει παραδοθεί στο κουαρτέτο. Για εθνικοποίηση προηγούνται πολλά άλλα και πρώτα απ’ όλα οι τράπεζες».

Για να μην τον αδικώ, ρώτησα και έμαθα ότι πράγματι δεν συνάντησε ποτέ ο ίδιος τους εκπροσώπους των θεσμών, παρά μόνον… κατά καιρούς απεσταλμένους τους, ενώ την «υψηλή» εκπροσώπηση της κυβέρνησης για τα ενεργειακά είχε αναλάβει ο διάδοχός του στο υπουργείο και τότε υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Αναρωτιέμαι όμως γιατί αφού δεν τους συνάντησε ως υπουργός, έσπευσε με βούληση να τους «συναντήσει» τώρα και μάλιστα πρωτομαγιάτικα;