Κρίσιμη εβδομάδα

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται καθοριστικά σε ό,τι αφορά το φετινό πρωτάθλημα, που εν πολλοίς παίζεται και στις δικαστικές αίθουσες. Αύριο προβλέπεται να συζητηθούν οι εφέσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για την ποινή που έπεσε στους κόκκινους σχετικά με τα όσα συνέβησαν ύστερα από το ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Κι αν ο Ολυμπιακός ζητεί να μειωθούν οι τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ο ΠΑΟΚ επιμένει και πιέζει με κάθε τρόπο προκειμένου να αφαιρεθούν έξι βαθμοί από τον Ολυμπιακό και άρα να κατακτήσει του λόγου του τον τίτλο.

Πόσο εφικτό δείχνει αυτό;

Το βέβαιο είναι πως στον Ολυμπιακό έχουν το ένα μέτωπο μετά το άλλο. Κι αυτό γιατί ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες από τα Χανιά, υπάρχουν στην τοπική Ασφάλεια του νομού καταθέσεις των

ποδοσφαιριστών του Πλατανιά, Κοκκάλα και Γιορέντε, για σοβαρούς προπηλακισμούς και επιθέσεις, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του προ μηνός αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης. Κατά συνέπεια, προβλέπονται έρευνες περαιτέρω, δεδομένου ότι θα καταθέσουν όλα τα στελέχη της ομάδας ή τουλάχιστον αυτό έχει ζητηθεί αρμοδίως.

Μένει να δούμε πού θα οδηγηθεί αυτή η υπόθεση, που εκτιμάται ήδη από τους γνωρίζοντες ως ιδιαιτέρως

σοβαρή.

Ενα θέμα, ασφαλώς, σχετίζεται με τις κινήσεις του κ. Σιμιτζόγλου. Πώς θα ενεργήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας; Θα περιμένει τον φάκελο από τα Χανιά προκειμένου να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις; Τότε θα μιλάμε για μια χρονοβόρα διαδικασία, ενώ θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Εδώ, η Σούπερ Λίγκα καλείται να αποφασίσει αν θα αρχίσουν και πότε τα πλέι οφ, διότι τα ανοιχτά θέματα είναι αρκετά. Δεν αρνείται κανένας ότι έχουμε μια πολυεπίπεδη μάχη, όχι εντυπώσεων αλλά ουσίας και εν τέλει εξουσίας στο εγχώριο ποδοσφαιρικό οικοσύστημα. Με έπαθλο μάλλον όχι μόνο έναν ακόμη τίτλο πρωταθλήματος, αλλά κυρίως το πώς θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα για όλους. Γιατί εδώ μιλάμε για ανηλεή μάχη

χαρακωμάτων.

Θρύλος

Δεν είναι τυχαίο πως η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και ειδικά η συγκεκριμένη της έκδοση είναι αξιαγάπητη. Παιδιά και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, έσπευσαν στο ΣΕΦ να χειροκροτήσουν ένα σύνολο που σφύζει από υγεία. Δεν πρόκειται μόνο για τον Σπανούλη –είναι όμως η παρέα του Σπανούλη. Εχουμε να κάνουμε με έλληνες παίκτες ολκής, που πονάνε τη φανέλα και προχωρούν ακόμη και πέρα από μπάτζετ για να συναντήσουν το όνειρό τους. Τα ρίγη συγκίνησης όλων είναι λίγα. Τα καλύτερα έρχονται στην Πόλη. Γιατί ακόμη κι αν δεν έρθει με την κούπα ο Ολυμπιακός, το ταξίδι είναι τόσο συναρπαστικό, άρα και αλησμόνητο.

Αγώνες

Με την επωνυμία Τσίτεια,ο Ποσειδώνας Ιλισίων διοργανώνει το τριήμερο 5, 6 και 7 Μαΐου κολυμβητικούς αγώνες για16η συνεχή χρονιά. Πάντασε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου και με συμμετοχή πάνω από 1.200 αθλητών από σωματεία όλης της Ελλάδας. Μια γιορτή του υγρού στοιχείου, συνεπώς, με αγώνες που αφήνουν το στίγμα τους στην πόλητου Ζωγράφουκαι προάγουντην ευγενή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό.