Η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία εννιά χρόνια είναι εδώ!

Ο Ολυμπιακός από το 2009 μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, τέσσερις τελικούς, έξι φάιναλ φορ και τώρα με την τρίτη του νίκη επί της Εφές (87-78) έδωσε ήδη ραντεβού με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της 19ης Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα διεκδικήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό του στέμμα.

Δικαίως οι πρόεδροι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν συγκινημένοι στα αποδυτήρια. «Πάμε να το πάρουμε. Κόντρα σε όλους και σε όλα, όπως κάνουμε τόσα χρόνια και μας θαυμάζουν ακόμα και οι αντίπαλοι των άλλων ομάδων» είπε ο Γιώργος, ενώ είχε προηγηθεί ο Παναγιώτης: «Συνεχίζετε να γράφετε Ιστορία, με την πρόκριση στο έκτο φάιναλ φορ στα τελευταία εννέα χρόνια. Εσείς παίζετε μέσα, εμείς απέξω και όλοι οι Ελληνες μπολιάζετε τους ξένους και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Λίγο νωρίτερα ο κόουτς Σφαιρόπουλος δεν πανηγύρισε καν (το είχε κάνει στα τελευταία λεπτά του τέταρτου αγώνα στην Πόλη, όπου η ομάδα του ξαναπήρε το πλεονέκτημα) και έδωσε το σύνθημα. «Μπράβο για την πορεία ώς εδώ, αξίζατε την πρόκριση, αλλά συνεχίζουμε» είπε ο κόουτς, που ήδη το μυαλό του είναι στο φάιναλ φορ.

Την ίδια ώρα ο Βασίλης Σπανούλης ετοιμαζόταν να μπει σε έναν κουβά με πάγο για να χαλαρώσει. Δικαίως, καθώς είχε πάρει φωτιά σε αυτήν τη σειρά μετατρέποντάς τη σε Σπανουλιάδα!

Με 85 πόντους (17 μέσο όρο) και 30 ασίστ (6 μέσο όρο) την καθόρισε σε μεγάλο βαθμό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο χθες χρέωσε τη μισή Εφές σχεδόν με πέντε φάουλ.

«Μα, το ότι αγαπώ το μπάσκετ» ήταν η απάντηση του Σπανούλη στην ερώτηση τι κάνει έναν 35χρονο να διεκδικεί με τέτοιο πάθος μια πρόκριση.

Ομως, επειδή πάνω από όλα ο Ολυμπιακός είναι ΟΜΑΔΑ, και στις τρεις νίκες που πήρε βγήκαν και άλλοι μεγάλοι ρόλοι. Ο Παπαπέτρου και ο Παπανικολάου ήταν κομβικοί χθες και έγειραν την πλάστιγγα προς τους Ερυθρόλευκους.

Ο πρώτος με τα μεγάλα τρίποντα στο κρίσιμο σημείο του δεύτερου ημιχρόνου, το ότι έστειλε εκτός με πέντε φάουλ τον Ντάνστον αλλά και την πολύτιμη βοήθεια στην άμυνα και ο δεύτερος με τρομερή αυταπάρνηση.

Ομως θα ήταν άδικο να μείνουν εκτός και οι υπόλοιποι, καθώς έγινε ομαδική δουλειά με καθοδηγητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, γι’ αυτό και ήρθε η αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος.

Ολυμπιακός: Γκριν 10 (1), Μπιρτς 9 (11 ρ.), Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 22 (2/7 τρ., 6 ασ.), Γουότερς, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 14 (3/10 δ., 1/2 τρ.), Παπανικολάου 8 (5 ρ., 3 ασ.), Μάντζαρης 4 (5 ρ., 4 ασ.).

Εφές: Τόμας 10 (2), Χάνικατ 10 (2 τρ., 10 ρ., 3 λ.), Μπαλμπάι, Μπράουν 10 (5 ρ.), Οσμάν 11 (1), Γκρέιντζερ 10, Ερτέλ (0/3 τρ., 6 ασ., 5 λ.), Πολ 9 (3/5 τρ.), Ντάνστον 4, Κερκ 4 (7 ρ.).