Στο νότιο πέταλο του Σαντιάγο Μπερναμπέου είχε τοποθετηθεί ένα πανό που έγραφε: «Πείτε μας πως νιώθετε: Μιλάνο – Λισαβώνα». Απευθυνόταν στους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης υπενθυμίζοντάς τους τον πόνο που τους προκάλεσαν οι δύο ήττες της ομάδας τους από τη Ρεάλ στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 και το 2016. Οι εμπνευστές του δεν είχαν φανταστεί πως αυτό που θα ακολουθούσε θα ήταν το ίδιο επώδυνο για τους Ροχιμπλάνκος με εκείνους τους τελικούς.

Ρονάλντο, Ρονάλντο, Ρονάλντο. Ο σούπερμαν των γηπέδων, ο Ντάλεϊ Τόμπσον του ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος – ρεκόρ ακόμα και στην «κακή» χρονιά του διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του.

Πέτυχε χατ τρικ στη νίκη της Ρεάλ με 3-0 επί της συμπολίτισσάς της δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα για να ετοιμαστούν οι φίλοι της για το μακρινό ταξίδι στο Κάρντιφ που θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό στις 3 Ιουνίου.

Με τα τρία γκολ που πέτυχε ο CR7 κατέρριψε ένα σωρό ρεκόρ. Καταρχήν έφτασε τα 52 σε αγώνες νοκάουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, τα 13 στα ημιτελικά ξεπερνώντας τον Αλφρέδο ντι Στέφανο, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που σημειώνει συνεχόμενα χατ τρικ σε νοκάουτ ματς. Εναντίον της Μπάγερν στα προημιτελικά είχε πετύχει συνολικά πέντε γκολ και με τα χθεσινά έφτασε τα οκτώ στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Δικαιολογείται έτσι απόλυτα ο προπονητής του Ζινεντίν Ζιντάν που δήλωσε πως τον ζηλεύει για τα γκολ που πετυχαίνει.

Ενα ακόμα στοιχείο που υπογραμμίζει το μέγεθος των ρεκόρ του είναι το γεγονός ότι έχει πετύχει 103 γκολ στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ όταν η Ατλέτικο έχει σημειώσει συνολικά 100 γκολ!

Στις δηλώσεις του ο Ρονάλντο υπογράμμισε πως η υπόθεση πρόκριση δεν έχει τελειώσει, ενώ για την απόδοση της ομάδας του είπε πως έκανε το «απόλυτο παιχνίδι».

Αρνητικός πρωταγωνιστής του χθεσινού ημιτελικού ήταν το μεγάλο αστέρι της Ατλέτικο Αντουάν Γκριεζμάν που δεν ακούμπησε την μπάλα.

Η διαιτησία δεν κατάφερε να περάσει για πολλοστή φορά απαρατήρητη. Ο Σέρχιο Ράμος έπρεπε να αποβληθεί για αγκωνιά στο κεφάλι του Λούκας, ενώ το πρώτο γκολ του Ρονάλντο ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.