Ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Κανδηλώρος απαντά ότι διεθνώς η ιατρική βιβλιογραφία αναφέρει ότι η επέμβαση στο διάφραγμα της μύτης δεν πρέπει να γίνεται μετά τα 42 ή 45 – το μέγιστο – χρόνια (όπως και πριν από τα 20 γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξη της μύτης).

Πρόκειται για μια επέμβαση με αυξημένη αιμορραγία (η μύτη είναι ένα ιδιαίτερα αιμορραγικό όργανο) και κίνδυνο φλεγμονών για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Η επέμβαση στο διάφραγμα της μύτης μετά τα 45 χρόνια μπορεί να γίνει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις όπως είναι ο πρόσφατος τραυματισμός σε τροχαίο ή πτώση κ.ά. που έχει προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ούτως ή άλλως, το να κάνετε σχεδόν ταυτόχρονα δύο επεμβάσεις δεν συνιστάται στην ηλικία σας γιατί μπορεί να καταπονήσει τον οργανισμό σας.

Πάντως, είναι πιθανό η χρόνια χρήση αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων στη μύτη, που φαίνεται να κάνετε, να σας έχει δημιουργήσει φαρμακευτική ρινίτιδα, οπότε μπορεί να σας βοηθήσει ο καυτηριασμός των κογχών με τοπική αναισθησία.