Στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας. Στον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ. Στο Λιμάνι ασχολούνται με την υπερασπιστική γραμμή τους στις καταγγελίες που έχουν να αποκρούσουν ώστε να επικυρωθεί ο εφετινός τίτλος και αγωνιστικά προετοιμάζονται για την επόμενη σεζόν.

Πρώτο μέλημα, να κλείσει ο προπονητής που θα αναλάβει την ομάδα και θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα και θα φέρει την ομάδα ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι εύκολη υπόθεση και μαθαίνω ότι το τελευταίο… αγχώνει τους Ερυθρολεύκους, οι οποίοι θέλουν να διασφαλίσουν εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ ανάλογη με εκείνη των προηγούμενων ετών, όταν τα έσοδα από τους χρυσοφόρους ομίλους ήταν εγγυημένα.

Την περυσινή σεζόν, σύμφωνα τα στοιχεία που παρουσίασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και τα όσα κυκλοφόρησαν από τις πληροφορίες που μπόρεσαν οι ρεπόρτερ να συλλέξουν, η ζημία από τον αποκλεισμό καλύφθηκε από τις πωλήσεις παικτών και τη διαχείριση (από οικονομικής πλευράς) του έμψυχου υλικού. Εφέτος αναζητείται ισχυρός χορηγός, που θα αναλάβει ρόλο… συμπαίκτη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκοπεύει να ρίξει περί τα 15 εκατ. ευρώ, ωστόσο το πλάνο θέλει συνεργασία με μεγάλο, κεντρικό, χορηγό που θα στηρίξει οικονομικά και θα προσφέρει στον Ολυμπιακό άνεση για τον σχεδιασμό της ομάδας.

Γκραν φαβορί ο Τάκης

Αν γίνει σύντομα κάποια τέτοια συμφωνία, ενδεχομένως να υπάρξουν αμέσως και εξελίξεις στο θέμα Ρεμί Γκαρντ. Ο Γάλλος ήρθε στην Ελλάδα, όμως φαίνεται ότι η υπόθεση οδηγείται σε ναυάγιο. Οι πληροφορίες του «Shot» λένε πως υπάρχει σημαντικότατη οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία εκτός απρόοπτου δεν καλύπτεται.

Ολοένα κερδίζει πόντους ο Τάκης Λεμονής, που θεωρείται ενδεδειγμένη λύση για έναν ακόμη λόγο. Στον Ολυμπιακό διαισθάνονται πως θα δεχτούν ακόμη μεγαλύτερο πόλεμο και ότι η δύναμη που επί σειρά ετών είχαν δεν είναι πλέον η ίδια, οπότε εκτιμούν ότι θα ήταν καλύτερο να κρατήσει το τιμόνι προπονητής που θα γνωρίζει (από) τις φουρτούνες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ομάδα του Πειραιά.

Μιας και ο λόγος για τον Ολυμπιακό, μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που έφθασε στα «αφτιά» της στήλης. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν έτοιμη μια συμφωνία. Με παίκτη που ξεχώρισε στο εφετινό πρωτάθλημα και εκτιμούν ότι θα ενισχύσει σε θέση που τους πόνεσε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Κλείνει γκολκίπερ

Πρόκειται για παίκτη που πρωταγωνίστησε σε φάση της χρονιάς. Στην απόκρουση της χρονιάς και δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που έκανε απίστευτη επέμβαση στο ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λάρισα. Οπως αναφέρθηκε, ο 28χρονος γκολκίπερ όχι απλά είναι στόχος του Ολυμπιακού, αλλά ουσιαστικά βρίσκεται προ των πυλών του Ρέντη. Απομένουν λέγεται τα τυπικά, όμως πάντοτε μέχρι να μπουν οι υπόγραφες και να γίνουν οι ανακοινώσεις, τίποτα δεν μπορεί να λογίζεται τελειωμένο.

Στη φόρα

Με καζάνι που βράζει μοιάζει από την περασμένη Τετάρτη ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Ο αποκλεισμός και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε στη σειρά των προημιτελικών αγώνων με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, προκάλεσε την ακραία απόφαση της διοίκησης για επιστροφή οδικώς από την Κωνσταντινούπολη και τούτο έβγαλε στην επιφάνεια πολλά ζητήματα που ταλαιπωρούσαν τον Παναθηναϊκό και πλέον διαρρέουν από τους Πράσινους.

Η στήλη θα θυμόσαστε ότι ήταν η μόνη που είχε αποκαλύψει σοβαρό θέμα παραβίασης ωραρίων, παραμονές του αγώνα με την Ούνιξ Καζάν στο ΟΑΚΑ. Ηταν λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη και λίγες ώρες πριν από το ευρωπαϊκό ματς που ακολουθούσε στο ΟΑΚΑ. Τότε, το ξενύχτι τεσσάρων παικτών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός το είχε διαχειριστεί άριστα. Εδειξε στους παίκτες ότι δεν κάνουν ό,τι θέλουν ανεξέλεγκτα, επιβλήθηκαν σοβαρές κυρώσεις, δόθηκαν εξηγήσεις και η υπόθεση δεν κυκλοφόρησε προς τα έξω. Τα καλά αποτελέσματα, ο στόχος και η ελπίδα, έκαναν τους πάντες να δώσουν τόπο στην οργή και να μείνει το θέμα εντός των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ.

Ο αποκλεισμός με το σκληρό 0-3, οι κακές εμφανίσεις και ο αντίκτυπος όσων επακολούθησαν, έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και πλέον κυκλοφορούν ιστορίες για την πλειονότητα των παικτών. Ιστορίες που δημιουργούν την εντύπωση ότι στον Παναθηναϊκό είχε χαθεί η μπάλα και οι ξένοι έκαναν ό,τι ήθελαν. Νερό στον μύλο της απαξίωσης και της αμφισβήτησης των παικτών ρίχνουν και οι ίδιοι οι παίκτες, με τα ποσταρίσματα που κάνουν στο Ιnstagram από παραλίες της Αττικής.

Μπήκε στη θέση του

Ομως τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι ομάδες. Το θέμα είναι η συχνότητα, ο τρόπος αντιμετώπισής τους και από ποιον ή ποιους. Εμαθα ότι πειθαρχικό ζήτημα προέκυψε πριν από τη σειρά των προημιτελικών και με παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Μίλαν Τόμιτς, όπως μου μεταφέρθηκε, το έλυσαν εν τη γενέσει του, ενώπιον όλων. Και ο παίκτης ήταν τελικά ένας εκ των πρώτων σκόρερ των πρωταθλητών στα ματς με την Eφές.

Σύλλογος μεγάλος… στα social media

Εκπληκτικό, που γράφτηκε χθες σε σχόλια κάτω από κείμενα τα οποία σχετίζονταν με τις διαδοχικές αναρτήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Ιnstagram.

«Ο ένας το twitter, ο άλλος το Ιnstagram… Καμία τύχη» σχολιάστηκε από οπαδούς του Παναθηναϊκού, αναφερόμενοι φυσικά στον Γιάννη Αλαφούζο που προτιμά να εκφράζεται με tweets. Μαθαίνω ότι ο Δημήτρης Μπαλτάκος έχει facebook! Διαπίστωση: ούτε στα social media δεν ισχύει για τον ΠΑΟ το «ενιαίος και αδιαίρετος». Αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού, καθώς έτσι αποφεύγονται οι διάλογοι και δημόσιοι διαπληκτισμοί.

Κουίζ

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, μέχρι όμως να επικυρωθεί η βαθμολογία έχει ξεσπάσει ένας πρωτοφανής πόλεμος μεταξύ των ΠΑΕ που μπορούν να έχουν όφελος σε περίπτωση τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών. Ηδη ο «αθάνατος» Λεβαδειακός του Κομπότη κερδίζει την παραμονή με την ποινή που επιβλήθηκε στον Ηρακλή. Ο ΠΑΟΚ δίνει τη μάχη του για να αφαιρεθούν βαθμοί, εφόσον αποδειχθούν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του Ολυμπιακού, ώστε να πάρει το πρωτάθλημα. Εμαθα όμως πως υπάρχει στα σκαριά και άλλη καταγγελία για ανάλογα επεισόδια σε άλλο γήπεδο και όχι στο Καραϊσκάκη. Ανάλογα με τις εξελίξεις και εφόσον «δέσουν» την υπόθεση θα προχωρήσει. Σε ποιο γήπεδο και σε ποιο ματς θα υποστηρίζει η καταγγελία ότι έπεσε ξύλο;