Ας μιλήσουμε με τη γλώσσα των αριθμών. Η Γιουβέντους με τη χθεσινή της νίκη με 2-0 επί της Μονακό στο Πριγκιπάτο έχει πιθανότητες 98% να προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Κάρντιφ, στις 3 Ιουνίου.

Οι ρομαντικοί φίλοι της Μονακό ίσως να ελπίζουν σε ένα θαύμα. Μια τέτοια ανατροπή που θα είναι αντίστοιχη της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν δεν γίνεται κάθε μέρα. Και για φέτος το μαγαζί έχει κλείσει.

Αλλωστε, όταν μια ομάδα δεν δέχεται γκολ σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέντε εκ των οποίων σε νοκάουτ φάσεις, τότε είναι ήδη καταδικασμένες οι ελπίδες της Μονακό σε θανατική ποινή.

Από τα 621 αγωνιστικά λεπτά που έχουν μεσολαβήσει από την τελευταία φορά που ο γερο-Μπουφόν μάζεψε την μπάλα από την εστία του, η Γιούβε έχει παίξει με τις δύο πιο επιθετικές ομάδες της Ευρώπης, την Μπαρτσελόνα και τη Μονακό, οι οποίες και οι δύο μαζί έχουν σημειώσει 302 γκολ! Μέχρι που έπεσαν πάνω στο τείχος της Γιούβε.

Σε ανύποπτη στιγμή, σε αγώνα της Serie A, ο προπονητής της Γιούβε Μαξ Αλέγκρι είχε δηλώσει πως και η άμυνα είναι τέχνη. Είχε δίκιο ο Ιταλός.

«Στόχος μου είναι να αποδεικνύω πάντοτε πως αξίζω που βρίσκομαι εδώ και όταν τελειώσω την καριέρα μου κάποιοι να λυπηθούν γι’ αυτό» δήλωσε ο 39χρονος τερματοφύλακας.

Παρά τις πέντε σπουδαίες αποκρούσεις που έκανε ο Μπουφόν, man of the match είναι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν λόγω των δύο τερμάτων που πέτυχε, ύστερα από αντίστοιχες ασίστ του Ντάνι Αλβες. Η πρώτη ήταν μαγεία, ένα τακουνάκι που έμοιαζε με πινελιά σε πίνακα ζωγραφικής.

Στις δηλώσεις του ο Πιπίτα τόνισε αρκετές φορές ότι έχει δουλέψει πολύ σκληρά για αυτά τα γκολ. Ισως για να απαντήσει σε όσους τον θεωρούν χοντρό.

Δικαίωσε πάντως την επιλογή του Αλέγκρι και της ηγεσίας της Γιούβε, καθώς το καλοκαίρι η Γηραιά Κυρία συμφώνησε να πληρώσει 90 εκατ. ευρώ στη Νάπολι για να τον αποκτήσει, με την προοπτική να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ιστορία που αρχίζει να πλέκεται ήδη είναι η ρεβάνς που θα θελήσει να πάρει ο Πιπίτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον τρόπο που τον έδιωξε το καλοκαίρι του 2013.

«Πρώτα πρέπει να προκριθούμε στον τελικό» προειδοποιεί ο Αλέγκρι, ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος από τα πιτσιρίκια της Μονακό και το βέρτιγκο παιχνίδι τους.