Φιέστα και εκκρεμότητες

Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ένα μεγάλο πάρτι την Κυριακή προκειμένου να γιορτάσει την κατάκτηση του 44ου τίτλου που άξιζε και κατέκτησε στο γήπεδο, σε ένα event που θα τραγουδήσουν μεταξύ άλλων και οι Μέλισσες, ενώ θα τιμηθούν οι ομάδες του Ερασιτέχνη που πέτυχαν ανεπανάληπτους θριάμβους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ας δούμε τι συμβαίνει σε προσκήνιο και παρασκήνιο.

Ο Παναθηναϊκός, ομάδα που κάποτε ήταν μέλος μιας συμμαχίας, προφανώς διαχωρίζει τη θέση του. Επιθυμεί να επικυρωθεί η βαθμολογία, άρα να μην περάσει του ΠΑΟΚ και να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν τα play offs. Είναι ξεκάθαρο πως οι εποχές που πορεύονταν μαζί σε Λεωφόρο και Τούμπα παρήλθαν. Η ΑΕΚ δεν ακούγεται και ο ΠΑΟΚ παλεύει σε κάθε δίκη να κερδίσει οφέλη εις βάρος του Ολυμπιακού, άρα να τιμωρηθούν οι Κόκκινοι. Μάλιστα, εκτός από τη σημερινή εκδίκαση της έφεσης για τα γεγονότα μετά τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, σκοπεύει να παρακολουθήσει από κοντά και την απολογία του στελέχους του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντέστο.

Η Λίγκα προτίθεται να επικυρώσει τη βαθμολογία, όσο τουλάχιστον δεν αποφασίζει να ασκήσει κάποιας μορφής δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Και όντως, αυτή την ώρα δεν υφίσταται εκκρεμότητα, καθόσον τα όσα γίνονται στα Χανιά με τις καταθέσεις στελεχών και ποδοσφαιριστών του Πλατανιά εμπίπτουν σε αρμοδιότητα άλλων. Πώς είναι εκεί η κατάσταση; Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρήτη, οι περισσότεροι μιλούν για επεισόδια στα αποδυτήρια του Γ. Καραϊσκάκης κατά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά. Εδώ, όμως, αρχίζει και η διχογνωμία απόψεων. Ενας άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ υψώνει τους τόνους και μιλά για «πρωτοφανή πράγματα». Ενας επίσης πρώην της Τούμπας αναφέρεται σε επιθέσεις. Αλλος, με ατζέντη που είχε σχέση με τον Ολυμπιακό, είδε ελάχιστα. Αφήστε που ο ατζέντης τώρα επιδιώκει να προσεγγίσει την ΑΕΚ! Και άλλος διαπίστωσε λίγα σχετικά με όσα ακούγονται.

Το σίγουρο είναι πως η υπόθεση έχει αρκετές παραμέτρους και ιστορίες, οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί για το τι ακούμε, τι πιστεύουμε και κυρίως τι θα κρατήσουν οι αρμόδιοι ανακριτές ή δικαστές.

Μετάλλιο

Η σταθερή αξία της γυναικείας πάλης, η Μαρία Πρεβολαράκη, ανέβηκε και πάλι σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας νικώντας με πτώση την Ιουλία Λεορντά από τη Μολδαβία.

Το μεγάλο στοίχημα της Μαρίας ήταν να φτάσει ακόμα ψηλότερα πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως παρότι στάθηκε άτυχη στο Ρίο, συνεχίζει να χαρίζει μεγάλες νίκες και μετάλλια στην Ελλάδα.

Αρχοντας

Ο Γιώργος Κομίνης ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου. Διεθνής, με ικανοποιητικές παρουσίες τούτη τη σεζόν, ενώ πέρασε σχετικά απαρατήρητος στα ντέρμπι που σφύριξε (Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός). Μια επιλογή αρκετά προσεκτική, ουδείς μπορεί να πει αυτή τη στιγμή το παραμικρό. Ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και μετά την αναμέτρηση.